Ilyen csodaszép, szikrázó napsütésben legszívesebben egész nap a szabadban lennék. De ki ne így lenne ezzel?!:)
És miért ne fogyaszthatnánk el ebédünket is akár egy parkban, egy teraszon, vagy a kertünkben? Most egy olyan friss, tavaszi reformdesszertet mutatok meg nektek, melyet bárhova magatokkal vihettek. Én is elkészítettem, egy szuper kis piknik keretein belül fogyasztottam el a párommal!
Csupán néhány egészséges alapanyag, egy csatos üveg és már kész is az isteni rakott gyümölcsös desszert!
Hozzávalók:
– bogyós gyümölcsök vegyesen
– növényi joghurt (pl. szójajoghurt)
– méz
– gluténmentes keksz
Elkészítés:
– Keverd ki a növényi joghurtot egy tálban annyi mézzel, hogy kellemesen édes legyen.
– Alaposan mosd meg a gyümölcsöket.
– Egy csatos üvegbe rétegezd felváltva a gluténmentes kekszet a mézes joghurttal és a bogyós gyümölcsökkel.
– Zárd le az üveget, és pár órára tedd a hűtőbe őket, hogy a kekszek felpuhuljanak a joghurttól, az ízek pedig összeérjenek.
A növényi joghurt és a gluténmentes keksz miatt ezt a finomságok laktóz,-és gluténérzékenyek is fogyaszthatják!