Imádom a sajtos pogácsát, azonban ritkán engedem meg magamnak ezt a „bűnözést”. Mint minden péktermék, ez is telis-tele van kalóriákkal. Főleg a fehér búzaliszt miatt nem diétás nasi a pogi, viszont találtam egy receptet amelynek a végeredménye bárhol, és főleg bármikor fogyasztható.
Legutóbb síkirándulásomhoz sütöttem meg és nagyon jólesett este az úton ezt csipegetni!:)
Hozzávalók:
– 40 dkg Norbi Update 1-es liszt
– 20 dkg vaj
– 2 dl tejföl
– 1 csapott kávéskanál szalalkáli
– 1 db tojás
– 1 kávéskanál só
– 5 dkg edami reszelt sajt
Elkészítése roppant egyszerű, a hozzávalókat gyúrd össze cipó formájúra, majd hűvös helyen pihentesd egy órát.
Lisztezett deszkán nyújtsd kb. 2 cm vastagságúra, és szaggass belőle kis pogácsákat. Helyezd őket tepsire és a tetejüket kend meg tojással, hogy szép színük legyen és megmaradjon rajtuk a sajt. Szórd meg gazdagon reszelt sajttal és 180 fokos sütőben kb 20 percig süsd őket.