… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Így készül a tökéletes smink

Így készül a tökéletes smink

Kiválasztani a megfelelő alapozót, nem egyszerű feladat. Egy rossz árnyalat képes tönkretenni egy amúgy tökéletes sminket. Ha túl sötét az alapozó, akkor olyan
hatást kelthet, mintha leégtél volna. Ha túl világos, akkor pedig sápadt és beteges külsőd lesz. Nemcsak a szín, de a mennyiség és maga az alapozó állaga is meghatározó. Míg egyes készítmények eltüntetik a legapróbb ráncokat, addig lehet, hogy egy másik pedig éppen kiemeli azokat.

Így készíts el egy tökéletesen ragyogó sminket!
Az alapozónak az a lényege, hogy elfedje a kisebb hibákat és makulátlan legyen a bőröd, éppen ezért vigyázz, nehogy ellenkező hatást érj el. Hayden Panettiere sminkese tökéletesen eltalálta azt a tónust, ami a színésznő bőrével szinte megegyezik. Ezután már jöhet a korrektor, a szemhéjtus, a spirál, a pirosító, a rúzs és a púder. Ugye, hogy mennyi minden kell még a tökéletes sminkhez? De éppen úgy, ahogy a házépítésnél is meghatározó, hogy milyen alapokra épül egy ház, így a sminkelésnél sincs ez másként.

smink alapozo
A meghatározó fény
Amikor alapozót választasz lényeges, hogy olyan árnyalatot vegyél, ami hasonló, mint a bőröd színe természetes fényben. Az üzletek mesterséges világítása sokszor becsapós, légy óvatos, nehogy miután hazaérve kipróbálod az alapozót derüljön ki, hogy narancssárga lesz tőle a bőröd. A legjobb az lenne, hogy mielőtt vásárolsz, kérsz több mintát is, amit ki tudsz próbálni otthon, hogy kiválaszthasd a megfelelőt.

alapozo

Védjen a nap ellen is
Ha aggódsz a ráncok miatt, válassz szilárd állagú alapozót. Akármilyen típusú a bőröd, mindenképp fényvédőt (SPF) is tartalmazó készítményt vegyél. A legtermészetesebb hatást a matt alapozókkal érheted el, így nem lesz fényes és foltos az arcod.

Alapozó ecset
Az is fontos, hogy milyen eszközöket használsz sminkeléskor. Egy folyékony alapozót szivaccsal, ecsettel vagy a szem alatti részeknél, akár ujjal elsimítva lehet a legegyenletesebben felvinni.   Az alapozó szivacs mindig jó választás, de mindig szigorúan tiszta terméket használj. Egyrészt azért, mert egy korábban más árnyalat még rajta maradhat a szivacson, illetve, hogy elkerüld a fertőzéseket.

sminkszivacs

Hozzászólások

Pin It on Pinterest