… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség A hideg időben kézkrémre is szükségünk lehet

A hideg időben kézkrémre is szükségünk lehet

Napjainkban nem csak a nők, a férfiak számára is elengedhetetlen kozmetika terméknek számítanak a kézkrémek. A hideg és a meleg évszakokban is a napi bőrápolási rutinunk részét képezheti a kéz krémezése, hiszen míg nyáron a nap, addig télen a szél miatt válhat szárazzá a kezünk. (x)

Kézkrémet sok minden alapján – illat, textúra – választhatunk, illetve sokféle bőrproblémát orvosolhatunk ezeknek a kozmetikai termékeknek a segítségével. A bőrproblémánktól – pikkelysömör, ekcéma, pigmentfoltok – is függ, hogy számunkra mely kézkrém lesz a megfelelő, azaz melyik termékcsaládból választott kézkrém lesz megoldás a bőrgondjainkra. 

Kézkrémek különféle hatóanyag tartalommal.

A kézkrémet mindig a bőrtípusunknak megfelelően válasszunk. E szerint találhatunk a kínálatban normál, száraz, zsíros és érzékeny bőrre való kézkenőcsöt is. A kézkrémek nem csak hidratálnak, hiszen egyes termékek magas hatóanyag-tartalommal rendelkeznek, amelyek olyan problémák esetén is hathatós segítséget és megoldást kínálnak, mint például kéztőalagút szindróma, gombásodás, tyúkszem, de léteznek olyan krémek is, amelyek körömerősítő hatással rendelkeznek. Télen sokan választják a magas hidratáló hatásáról ismert glicerines kézkrémet, de rendkívül népszerűek azok is, amelyek kókuszolajat, shea vajat vagy méhviaszt tartalmaznak. Sok kézkrém tartalmaz E-vitamint is, amely nem csak regenerálja, de puhítja is a bőrt. 

Kézkrémek tudatos embereknek

A kozmetikai iparban megjelentek azok a termékek, így azok a kézkrémek is, amelyek nagymértékben kiszolgálják az egészségtudatos embereket. Ezek a kézkrémek nem tartalmaznak semmilyen egészségre káros anyagot, azaz nincs bennük szilikon, alkohol, színezék, szulfátok és parabén sem.  Illatmentes változatok is léteznek, ezt főként az érzékeny bőrrel rendelkező emberek keresik az üzletek polcain. Népszerűek még a természetes összetevőket tartalmazó kézkrémek vagy a hipoallergén kézkrémek, amelyek rendkívül jól ápolják az atópiás bőrt is. 

Hatás és illat alapján is válogathatunk

Kézkrémet aszerint is választhatunk, hogy milyen hatást várunk el attól. Eszerint választhatunk regeneráló, hidratáló és tápláló kézkrémet is. Míg egyesek hatás alapján választanak kézkrémet, másokat egy-egy illat fog meg. Az allergiás személyek pedig az illatanyagmentes termékek közül szemezgethetnek. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest