… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A férfiak 75 százaléka szerint a legizgalmasabb női testrész a fenék

A férfiak 75 százaléka szerint a legizgalmasabb női testrész a fenék

Nem véletlen, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjén is egy női fenék került a figyelem középpontjába. Nem Kataliné, akiről akkor még Kate Middletonként saját húga, Pippa Middleton feneke vonta el a figyelmet.

Ekkora jelentősége van a női kerek idomoknak?
Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy később Stephane Bern protokollos elárulta Pippa féltve őrzött titkát. Hamis popsit (alakformáló fehérneműt) viselt. Az illúziók mezéről térjünk vissza a valóságban. Évről-évre mást kiáltanak ki a világ legszebb fenekének tulajdonosának. Jen Selter egy New Yorki lány, akinek még Rihanna is a rajongója. Az Instragamon 1,3 millió követője van, kemény edzéseknek köszönheti irigylésre méltó hátsóját.

Sokan műtéti megoldást választják. A fenékplasztika implantátummal 550-900 ezer forint, implantátum nélkül 300-450 ezer forintba kerül. Mit tehet egy nő, ha nem szeretne műtéti kockázatokat vállalni, de tökéletes fenékre vágyik? A mozgás a legfontosabb, ha már a felesleges zsírpárnáktól megszabadult. Nagyon sok videót találni, amin kifejezetten ennek a testrésznek a tökéletesítésére vannak gyakorlatok. Fontos, hogy itt hónapok, akár évek kemény munkájáról van szó. A megálmodott eredményt nem elég elérni, folyamatos mozgással szinten is kell tartani.

Nagy hátránnyal indulnak az ülőmunkát végző hölgyek. Náluk a napi nyolc óra ülés, nem kedvez a gömbölyű fenéknek. Ráadásul nagyon végig kell gondolni, hogy erre a célra milyen mozgásformát választ valaki, mert például a futás szálkásít. Itt pedig pont egy nagyobb izomra van szükség. A biciklizés inkább a lábat formálja.

Milyen megoldás létezik még, ami a mozgást kiegészítve, gyorsabban hoz eredményt?
Az elektrokozmetikai alakformáló kezelések között az izomstimuláció nagy segítség a nők számára. Az izom kap egy elektromos impulzust, aminek hatására összehúzódik, a következő szünet periódusban pedig elernyed.

Miért hatékonyabb az izomstimuláció mint a mozgás?
Az izomstimuláció imitálja a mozgást, az izom nem tud közöttük különbséget tenni. Ellenben mozgáskor, amikor fárad az izom, az agy ezt érzékeli, és csökkenti az összehúzódások erősségét. A mozgást végző, ezt nem veszi észre. Gépi kezelésnél a beállított erősségen, amit mindig a vendég érzés alapján határoz meg, megy végig a kezelés. Az izom hiába fárad, akkor is ugyanolyan erősséggel mozog. Pont ez az oka annak, hogy akár egy 10 alkalmas kúra alatt olyan eredmény érhető így el, mint sokszor fél év kemény mozgással sem. Arról nem is beszélve, hogy a ma dolgozó nőjének legtöbbször nincs annyi ideje magára, mint amennyit szeretne. Ilyenkor jó megoldás elektrokozmetikai kezelésekkel elérni a megfelelő formát, és utána mozgással megtartani.

Elég csak az izomstimuláció?
Nem elég. Nagyon fontos, hogy ha valaki izomstimulációra jár, csökkenni fog a kerülete. Nem fog fogyni, de vékonyabb, formásabb lesz. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a kezelésben legyen feszesítő, kötőszövet regeneráló program is. Mit ér egy szép izom, ha fölötte lóg a bőr. A narancsbőrről már nem is beszélve. Fontos megszabadulni tőle, mert rontja az esztétikus megjelenést. Természetesen erre is van elektrokozmetikai megoldás, de itt már nagyon fontos a helyes táplálkozás, és a megfelelő folyadék mennyiség bevitele.

Mindig a problémának megfelelő, személyre szabott kezelésekre van szükség.

Érezze Magát jól a bőrében!

Szeretettel:
Bárányos Zsuzsa
Kozmetikus, elektrokozmetikus a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest