… ami az élethez kell!

A virág 5 előnye az irodában

A virágok már évezredek óta közel állnak az emberekhez. Szinte nem múlik el esemény, hogy valamilyen módon ne kapcsolódnánk az illatos, szépséges, színes virágokhoz. Virágot veszünk nőnapra, névnapra, esküvőre, ballagásra és még sok más eseményre. A férfiak virággal kedveskednek a szerelmüknek, a nőknek, és virágot vesznek, ha megbocsátásra vágynak. Az irodánkba is vásárolhatunk virágot, mert nem csak inspirálhatnak bennünket a munkában, de még feszültséget is oldanak.

A virágnak nem feltétlenül kell élőnek lennie, hiszen kutatások szerint akkor is hat a lelkiállapotunkra egy-egy virág, ha csak képen látjuk azt. Akár még olyan tapétát is választhatunk az irodába, amelyeken virágok díszelegnek. A virág képek kellemes atmoszférát teremtenek. Az irodába választhatunk színes virágokat ábrázoló tapétát, de akár fekete-fehéret is, amely tapéta tükrözi az adott hely komolyságát. Ezek a képek vintage és retro stílusban is nagyszerűen mutatnak. Miért is előnyös, ha virág dekorálja az irodánkat? Most 5 okot, előnyt is bemutatunk.

  1. A virágok pozitívan hatnak a hangulatra

A virágoknak már a látványa is jókedvre deríthet bennünket. Az illatuk pedig elősegíti a szervezetünkben a dopamin termelődését, ami boldoggá tesz bennünket. A virág által kiváltott boldogsághormonok még a depressziós és a szorongásos tüneteket is csökkentik.

  1. A virágok oldják a feszültséget

A virágokból nyert illóolajok aromaterápiás hatása kiemelkedő. Egyes illóolajok nagyszerűen oldják a feszültséget és növelik a hangulatot. Ilyen növény, virág, a levendula. Ez a gyógynövény nem csak illóolaj formájában csökkenti a bennünk tomboló nyugtalanságot, hanem terápiás hatása már akkor is megmutatkozik, ha csak rápillantunk egy levendulamezőre. Miért is ne választhatnánk ilyen képet az irodánkba?

  1. A memóriára is pozitívan hatnak a virágok

Egyes virágok illata pozitívan hat az emlékezetre és a memóriára. A rózsa illata például olyan emlékeket idézhet fel bennünk, amelyeket már rég eltemettünk magunkban. De azért is hasznos, ha az irodában virágokat használunk dekorációs elemként, mert fokozzák a teljesítményünket és olyan pozitívan hatnak a memóriánkra, amely a munka minőségére is kihat.

  1. A szociális kapcsolatokat is erősíti

Biztosak lehetünk benne, ha valakinek virágot, vagy virággal kapcsolatos ajándékot adunk, nagyon jó lesz a kapcsoltunk az illetővel. A virág, olyan kapukat nyithat meg előttünk, amelyek lehetővé teszik a szoros barátságok kialakulását, a jó viszony fenntartását a munkatársakkal, és még a szerelem is könnyebben életre kel, ha a kiszemelt hölgynek virággal kedveskedünk.

  1. A virág és a virágos kép fejleszti a kreatív gondolkodást

A kreativitás minden munkahelyen fontos. A kreativitásunk már akkor is szárnyal, ha csak ránézünk egy virágokat ábrázoló képre. Már ez is egy indok arra, hogy a virág központi helyet és szerepet kapjon az irodában.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest