… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Őszi csokoládémámor

Őszi csokoládémámor

A rekordmennyiségű nemzetközi díjat bezsebelő csokoládémanufaktúra, a chocoMe, újabb ínycsiklandó ízvarázslatokkal kényezteti az édesszájúakat és a kifinomult ízek rajongóit. Íme a 7 mámorító desszertkülönlegesség, melyek megédesítik az őszt:

chocoMe Raffinée 3 – Különleges drazsé válogatás
Az egyik legerősebb csáberővel rendelkező újdonság dobozában a Valrhona édes különlegességei lapulnak: a friss gyümölcs, a bársonyos kakaóvaj és a cukor egyszerűnek tűnő találkozásából mennyei ízek születtek. A mindössze három klasszikus összetevőből álló alapanyaghoz hasonlót korábban még egyetlen csokoládégyártó cég sem fejlesztett. Az ínycsiklandó íz mellett e desszertálom másik szuperképessége, hogy teljes mértékben vegán termék – az egyediség már a csomagolásban is megmutatkozik: a háromféle ízköltemény drazséi elegánsan, egymástól teljesen elszeparálva bújnak meg a manufaktúrára jellemző, kifinomult dobozban.

Az új ízek születéséről maga a chocoMe megálmodója és tulajdonosa, Mészáros Gábor számol be:

1.) Nepáli Timur borsos mandula couverture-rel bevont szicíliai mandula
A szicíliai Tuono típusú mandulaszemek roppanós textúráját a mandulaliszt couverture puhasága ellenpontozza, ezek kontrasztját pedig a Nepálból származó, friss grapefruitos ízjegyeket hordozó és bizsergő frissességet nyújtó timur bors teszi emlékezetessé.”

2.) Mogyorós tejcsokoládéval és passion fruit couverture-rel bevont Piemonte-i mogyoró
A frissen pörkölt piemonte-i mogyorószemeket dupla kéreggel borítottuk. Elsőként mogyorókrémes tejcsokoládéval, majd az egzotikus passion fruit gyümölcsből készített couverture-rel vontuk be, melynek köszönhetően kellemes savanykásság párosul a mogyoró zamatával.

3.) Étcsokoládéval és yuzu couverture-rel bevont szicília mandula

A lapos, roppanós szicíliai Tuono típusú mandulaszemeket dupla kéreggel láttuk el. Egyrészt egy Madagaszkárról származó termőterület szelektált étcsokoládéjával, valamint egy leheletnyi
parfümösséget hordozó, kirobbanóan friss yuzu couverture-rel
.”

chocoMe Petit 21 – Falatnyi étcsokoládé lapocskák mangó töltelékkel
A mindössze 5 mm vékony, 21 darab chocoMe logót formáló csokoládé lapocska varázsa abban rejlik, hogy kecses megjelenésük ellenére meg is töltöttük őket. A tavaly bevezetett termékkategória 2019 őszén egy újabb ízvariánssal egészül ki, mangóval töltve. A trópusi mangó ízét fagyasztott Alphonso mangó gyümölcspürével és liofilizált mangóval együttesen csempésztük az étcsokoládé burok belsejébe.

chocoMe Forró csokoládé
„Hogy az élmény tökéletes legyen, csokoládé forgácsok formájában készítettük el termékünket annak érdekében, hogy minél egyenletesebben felolvadjon a forró vagy felhabosított tejben, illetve minél lágyabb, krémesebb végeredményt élvezhessen.”

Forró csokoládé ízek:
1.) Chilis forró csokoládé
2.) Forró csokoládé három fűszerrel (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió)
3.) Sós-karamellás forró csokoládé

A forró csokoládé forgácsok teljesen homogén ízélményt nyújtanak, ugyanis a fűszerek még a meleg, olvadt csokoládéba kerülnek bekeverésre, melyet formába öntünk, lehűtünk, és ezt követően forgácsoljuk fel apró, kis darabokra. 25-30 g csokoládé forgácsot javaslunk összekeverni forrásban levő vagy felhabosított tejhez (200ml). Alapos elkeverést követően, miután a csokoládé forgácsok elolvadtak, kellemes, lágy csokoládéitalt kapunk” – mondja a világhírű magyar manufaktúra atyja.

Nem kérdés tehát, hogy a nyár perzselése után, az ősz is bővelkedni fog forró, mámorító, édes kalandokban és ellenállhatatlan csábításokban – a chocoMe újdonságaiban az ínycsiklandó ízek és a desszerthívők iránti elkötelezettség mellett ismét életbe lép az a határtalan szenvedély, amelyből mindig újabb és újabb váratlan csokoládéálmok válnak valóra.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest