… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Melyik gépi alakformálást válasszam? Egyiket sem, a kozmetikus segít választani.

Melyik gépi alakformálást válasszam? Egyiket sem, a kozmetikus segít választani.

Amikor a vendég eljut oda, hogy fogyókúra helyett gépi alakformálást szeretne, egy komoly problémával találja szemben magát. Túl nagy a kínálat. Arról nem is beszélve, hogy az alakformáló kezeléseknek csak egy része a gépi zsírbontó kezelések, de erről a vendégek keveset tudnak.

Akkor, hogyan lehet választani?
A vendégeknek általában ez nem szokott sikerülni. Kipróbálnak több, általában zsírbontó kezelést, mert az jól hangzik, és csalódnak, hogy nem azt kapták, amire számítottak.
Sokszor előfordul, hogy felhív telefonon egy vendég, azzal, hogy a súlyával teljesen elégedett, de az alakjával nem. Ülőmunkát végez, túl van már egy szülésen, és körte alkat.

Először tisztázzuk, hogy mit jelent a körte alkat. Az ilyen nőknek a felsőteste teljesen átlagos, vékony a derekuk, de az átlagnál nagyobb a fenekük, szélesebb a csípőjük, és vastagabb a combjuk. Azzal szoktam vigasztalni őket, hogy nőies alkatok, és öltözködéssel jól lehet korrigálni a hibákat. Érdemes kiemelni, hogy vékony a derék, és elpalástolni a nagyobb feneket, és a vastagabb combokat.

Mit lehet tenni, ha valaki elektrokozmetikai kezeléssel szeretné javítani alakja hibáit?
Az a vendég, aki körte alkatú, elégedett a súlyával, ülő munkát végez és már szült, általában az izomzatával van gond, a kötőszövettel és a bőre feszességével. Legtöbbször a narancsbőr is ront a helyzeten.

Amit tanácsolok neki:

Igyon sok vizet.
Felejtse el az üdítőket, még a cukormenteseket is.
Csökkentse a szénhidrát bevitelt.
Az étkezéseket nappalra tegye.
Kezdjen el mozogni.

Olyan kezelést kell keresnünk, ami csökkenti a kerületét a problémás területeken, és javítja a kötőszövet állapotát.  Legtöbbször izomstimulációval kezdünk, ami imitálja a mozgást. Az izom kap egy elektromos impulzust, aminek hatására összehúzódik, a szünetben pedig elernyed. Az izom nem tud különbséget tenni, hogy valaki tornázik, vagy a gép mozgatja az izmokat. A nagy előnye a tornával szemben, hogy amikor mozgunk, az agy érzékeli, hogy fárad az izom, és csökkenti az összehúzódások erősségét. Gépi kezeléseknél ez nem történik meg, az utolsó percig marad a beállított intenzitás. Amit természetesen a vendég határoz meg, annak alapján, amit érez. Nagyon fontos, hogy ne fájjon a kezelés, mert sérülhetnek az izmok. Akkor jó, ha megizzad a vendég, mintha tornázna, de nem érez fájdalmat közben. 10 alkalommal legalább féléves intenzív mozgás eredménye érhető el. Mivel a mozgáshoz a szervezetnek energiára van szüksége, a zsírszövetben tárolt zsírt égeti el kezelés közben. Abban az esetben, ha csak izomstimulációt végzünk, még nem oldottuk meg a kötőszövet, és a bőr problémáját. Hiába csökken a kerület, lesz feszes az izom, ha felette lóg a bőr. Nagyon fontos, hogy a kezelések a problémának megfelelően személyre legyenek szabva. Itt jön a képbe, az  elektrokozmetikus szaktudása. Minden vendég más, mindenkit máshogy kell kezelni. Fontos, hogy személyes kezelési terv legyen, és ne egyen kezeléseket végezzen a vendégeken. Az utóbbi esetben a vendég csalódni fog.

Egy kedves vendégem jó pár éve pont ezzel a problémával keresett meg. Felöltözve nem is láttam a gondot, ez annak volt köszönhető, hogy vér profin tudta elrejteni alakja kevésbé előnyös részét. Öltözködésével mindig hangsúlyozta vékony derekát, és olyan a vonalú szoknyákat hordott, ami pont ott volt elvágva, hogy már csak a formás részét láttam a lábának. Be kell, hogy valljam, én is meglepődtem, amikor levetkőzött. Az első 10 kezeléssel 5 centit csökkent a csípőjének kerülete. A második 10 kezelésnél még 2 centit. Én csalódtam, hogy csak ennyit, de ő nagyon boldog volt. A kolléganői folyton arról faggatták, hogy mennyit fogyott. Ő csak mosolyogva mondta, hogy nem fogyott semmit, mert a mérleg tényleg nem mutatott változást. Három hónap múlva visszamértük az eredményt, ekkor már 10 centi volt a csípőjén a kerület csökkenése.

Érezze Magát jól a bőrében!

Szeretettel: Bárányos Zsuzsa
Kozmetikus, elektrokozmetikus a hatékony alakformálás és bőrfiatalítás szakértője.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest