… ami az élethez kell!

Viva Italia!

Olaszországnak van egy varázsa, bája, atmoszférája. Nem véletlen, hogy még az hollywoodi filmesek is előszeretettel forgatnak itt vagy éppen a mesés Itália egy filmtörténetének a
helyszíne.
Ez az Amerikához képes pici hely mégis olyan hatással van a világra, hogy népszerűsége és vonzereje töretlen. Nincs még egy olyan ország, ahol annyi híres város lenne, mely tele van mesés látnivalókkal, mint Olaszország: Róma, Nápoly, Firenze, Velence, Pisa, Milánó és még sorolhatnánk. Atavalyi és az idei év a filmvilágban különösen bővelkedett „dolce vita”-ban.

Ízek, imák, szerelmek
Egy olasz embernek az egyik legfontosabb dolog az evés, elsősorban azért mert a közös családi lakomákhoz, a nagy baráti beszélgetésekhez köthető. Ebben volt szerencséje Julia Robertsnek is, aki az Ízek, imák, szerelmek főszereplőjeként bejárta Róma gyönyörű szegleteit és végigkóstolt minden helyi specialitást. Nem vitás, hogy Olaszország a hazája a világon olyan közkedvelt ételeknek, mint a pizza, a tészta, a fagylalt és párja nincs az igazi olasz habos kapucsínónak sem.

Az utazó
Velence kétségkívül a vizek, a szerelmek és a romantika városa, nagyrészt itt játszódik Az utazó is. Egy szerelmi csalódás után Frank (Johnny Depp) Olaszországi körútra indul. Nem is lehetne jobb helyet találni a kikapcsolódásra és a felejtésre, mint Velence, ami a látnivalók mellett érzelemmel fűtött különleges meseváros, ahol az ember akaratlanul sodródik az árral. Frankkel is ez történt, ugyanis összetalálkozik egy gyönyörű és különleges nővel, Elise-el (akit nem más alakít, mint a vonzó Angelina Jolie) és megkezdődik egy titokzatos kaland. A történet írója nem véletlen gondolt Velencére, az eleve sok titkot és felfedeznivalót tartogató városra.

Levelek Júliának
Shakespeare egykoron maradandót alkotott a Rómeó és Júlia szerelmi történetével, melyet már tucatszor vittek filmvászonra kosztümös és modern kivitelezésben is. Ki ne vágyna a festői Veronába, ahol a város minden kockaköve sejtelmes és sokatmondó. A Levelek Júliának egy amerikai pár romantikus kirándulásával kezdődik, mely komoly nyomozásba fordul. Verona az a hely, ahol biztosan nem lehet unatkozni, még ha nem is adatik meg mindenkinek, hogy a szerelem udvarában, ahol egykoron Rómeó és Júlia örök hűséget vallottak egymásnak, olyan megválaszolatlan levelekre bukkanjon, mint a film hőse, Sophie (Amanda Seyfried).


Minden kút Rómába vezet

Az olasz főváros egyik leghíresebb látványossága a Trévi-kút, melyhez egy monda fűződik, ami szerint, aki pénzt dob a kútba, biztosan visszatér Rómába. Mások szerint a szökőkút a szerelmesek kútja, ahogy a New York-ból érkező Beth (Kristen Bell) is gondolta a Minden kút Rómába vezet című film történetében. Annyi minden esetre igaz, hogy a kút körül mindig nagy a tömeg, egyrészt a turisták miatt, másrészt pedig a helybéliek egyik közkedvelt találkozóhelye is. Így, ha itt járunk, akkor minden bizonnyal összefutunk majd ellenállhatatlanul jóképű olasz amorózókkal.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest