… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Szuper tippek grillezéshez!

Szuper tippek grillezéshez!

Tombol a nyár, és a nagy meleg ellenére is egyre szívesebben grillezünk. A szabad tűzön sütés titka a sokféleségben rejlik, no és persze abban, hogy grillezni szinte bárhol lehet: nagy és kis kertben, zsebkendőnyi erkélyen vagy hatalmas réten, sőt, akár egy aprócska konyhában is.

Találd meg a tökéletes alapanyagot
Minden az alapanyagoknál kezdődik. Ne érd be kevéssel, mindig a legjobbat keresd. A legfinomabb falatok a friss, zamatos, minőségi alapanyagokból születnek.Dobj a rácsra bátran mindent: húst, zöldséget, grill sajtot, sőt még gyümölcsöt is!

Beautiful table full of cheese and meats in garden at dusk

Kísérletezz és próbálj ki új recepteket!
Ha grillezésről van szó, akkor bátran kísérletezhetsz és bízhatsz a bűvös füstben, ami mindent csak mégjobbá és különlegesebbé tesz.Használj friss zöldfűszereket. Egy zamatos rozmaringszál vagy egy karakteres kakukkfű még határozottabb ízt ad a rácson sülő finomságoknak.

Legyen hangulatot! Dobd fel a kertet vagy az erkélyedet!
A Cotton Ball Lights gömblámpái meghitt, egyedi hangulatot varázsolnak otthonodba. A szuper összhatásért a kézzel, pamutfonálból készült gömbök felelnek.  A színes gömbjeinket így saját ízlésünknek megfelelő sorrendben helyezhetjük fel az égősorra. A válogatások 4 különböző méretben elérhetőek: 10 gömbös, 20 gömbös, 35 gömbös és 50 gömb változatban. Az 50 gömbös lámpasorhoz nem tartozik díszdoboz! Az esztétikus áttetsző díszdoboznak köszönhetően a gömblámpasor kiváló ajándék is lehet.


Válassz jó szenet

A tüzelőanyag a lelke mindennek: minden ezen áll vagy bukik. Próbálj ki többféle szenet. Kerüld a nagyon aprókat, törekedj a szép, egyenletes darabokra, hiszen ezek biztosítanak majd egyenletes hőellátást.

Ne csak a húsevőkre gondolj
Grillezni nem csak húsokat, hanem zöldségeket, gyümölcsöket és sajtot is lehet. Egy grill party akkor a legjobb, ha sokan vagyunk, de minél többen üljük körül az izzó parazsat, annál biztosabb, hogy mindenki mást szeret. Gondolj a vegetáriánusokra is, és azokra a húsevőkre, akik szívesen esznek a hús mellé vagy helyette grillezett zöldséget vagy grillsajtot.

Nem csak grillrácsból áll a világ
A különböző technikák más-más ízt adnak ugyanannak az alapanyagnak. Amíg a grillrácson kérgesebben, roppanósabbra sül a sajt, addig egy szmókerben lassabban sül át és füstösebb ízt kap. Sokan vannak, akiknek nincs lehetőségük nyílt lángos készüléket használni. Nekik lehet tökéletes megoldás egy kis helyet elfoglaló, erkélyen is tökéletesen használható gázos grillkészülék. Ha pedig mindenképp a hagyományos megoldások hívei vagyunk, minden háztartásban kéznél van a serpenyő vagy a sütő. Zöldségkörettel, vagy zöldségekkel összesütve igazán laktató és egészséges ételt készíthetünk egyszerűen.35726612642_38e1e66273_z

Sajt, sajt, sajt
A sajtot mindenhogy imádjuk, pláne, ha rögtön a grillrácsról érkezik a tányérunkba! Grillezésre leginkább azok a sajtok alkalmasak, amelyek állaga félkemény vagy kemény és nem túl zsíros. Ugyanakkor remek választás a Tihany Grill Camembert is, amelynek fehér nemespenész kérge megakadályozza a sajt kifolyását, kettévágva viszont lágy, krémes ízélményt kínál. Ráadásul megbolondíthatjuk a csomagolásában található speciális grill fűszerrel is, ami még egy csavart visz az ízekbe. A füstölt ízek rajongóit a Karaván Grill sajttal vehetjük le a lábukról. A hagyományos, valódi bükkfával füstölt sajt grillezés után rugalmasan lágy lesz, egyben és szeletelve is kü önleges élményt nyújt. Csak dobd a forró rácsra, és akkor vedd le, ha enyhén pirult és jól átmelegedett. Tálald egy könnyű salátával vagy héjában sült krumplival.
Tippek: Serényi Zsolt, Magyarország elismert grillséfje

Hozzászólások

Pin It on Pinterest