… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Sztárok a világ jobbá tételéért

Sztárok a világ jobbá tételéért

Stella McCartney
Sir Paul McCartney lánya hithű vegetáriánusként sem szőrmét, sem bőrt nem használ fel kollekcióihoz. A tervezőnő egy „zöld kollekcióval” is előrukkolt, melyben a ruhák, nadrágok, kardigánok, és táskák darabjai természetbarát anyagokból készültek.
Daisy Dreaming név alatt pedig egy fehérnemű szettel is előállt, míg honlapján egyúttal tippeket is ad azoknak, akik követni akarják a példáját. Szerinte például akkor segítünk igazán az állatokon, ha nem esszük meg őket, és nem is hordjuk a bundájukat vagy a bőrüket, és egyúttal felhívod a többiek figyelmét a szenvedéseikre.

Kate Moss
Az angol szupermodell már jó ideje saját kollekcióval jelentkezik minden szezonban a Topshop márka zászlaja alatt. Ahogy az egy dívához illik, egyik évben úgy döntött, a bőrtáskáit Kenyában fogja legyártatni, ezzel is segítve az ott élőket, hiszen egy brit házaspár már régóta foglalkoztatja  a tehetséges embereket Kenya nyomornegyedeiben, ezzel megmentve jó néhány családot az éhhaláltól.

Brad Angelinával közösen szokott jótékonykodni

Brad Pitt
Brad Pitt alapítványa, a Make It Right elnyerte a fenntartható építés népszerűsítéséért létrehozott amerikai szervezet díját. Az alapítvány célja a Katrina hurrikán által 2005-ben súlyosan megrongált New Orleans újjáépítésének segítése, olyan otthonok létrehozásával, amelyek egyrészt megfelelnek a fenntarthatóság követelményeinek, elnyerve a LEED Platina fokozatú minősítését, másrészt képesek ellenállni a hasonló természeti csapásoknak.

Bono
Bono és felesége 2005-ben alapított egy márkát Edun néven, mely a Fair trade kereskedelem szellemében a fejlődő országokban készítteti termékeit. A darabok mindegyike tisztességes úton és erkölcsileg vállalható módon készülnek olyan országokban, mint India, Kenya és Uganda. Bono életében nem ez első jótékony cselekedet, hiszen évek óta példamutató életet él, sőt még Nobel Béke-díjra is jelölték.

A színésznő által tervezett cipők kizárólag szintetikus anyagból készülnek

Natalie Portman
A színésznő által tervezett cipőkollekció minden darabja kézzel varrott és kizárólag szintetikus anyagokból készül. Az eladásból befolyó teljes bevétel a „The Nature Conservancy” nevű, környezetvédelemmel foglalkozó kutatócsoport munkáját támogatja majd. „Aki nem visel vagy fogyaszt semmiféle állati terméket, annak nehéz olyan szép és divatos cipőt találnia, aminek gyártásakor egyetlen állatnak sem esett baja” mondta el Natalie, aki régóta vegetáriánus és az állatvédő szervezetek többszörös kitüntetettje. „Ez remek alkalom volt arra, hogy elegáns cipőket tervezzek azoknak is, akik nem támogatják az állatkínzást.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest