… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Sztárházasságok és szerződéseik

Sztárházasságok és szerződéseik

A házassági szerződés nem tartozik az esküvő romantikájához, de bizony sokszor érdemes megfontolni aláírását, hiszen hosszú távon sok fájdalomtól mentheti meg a partnereket. A híres hollywoodi sztárok is pontosan tudják ezt, viszont a legőrültebb feltételekkel látják el ezeket az amúgy sem a bizalom erősítését szolgáló megállapodásokat.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas
Talán a legelső házassági szerződés, amely igazán nagy port kavart, és kiszivárogtatott részei megbotránkoztatták a nagyközönséget.  Catherine például nem hízhat többet négy kilónál a házasság alatt. Az anyagi részek megállapítása sem volt éppen hétköznapi: a színésznő ugyanis 2,6 millió dollárral lesz gazdagabb minden évben, ha a házasság megmarad. Sőt, ha Catherine tudja bizonyítani, hogy férje megcsalja, 5 millió dollárra lesz azon nyomban jogosult. Lehet Michale Douglas ezért olyan kitartó?

2001-ben a 73. Oscar gálán. Akkor még Michael Douglas jó egészségnek örvendett

Katie Holmes és Tom Cruise
Valódi „A- listás” hollywoodi sztárpár, ez vitathatatlan. Bármit tesznek, a sajtó figyelme azonnal rájuk irányul. Nem volt ez másként akkor sem, amikor felröppent közelgő esküvőjük híre, máris mindenki a házassági szerződés részleteit találgatta. Amikor Tom még Nicole Kidman férje volt, nem volt házassági szerződésük, viszont pontosan tudta, hogy mikor kell válni, hiszen Kalifornia Állam törvényei szerint, ha a kapcsolat a tizedik éven belül bomlik fel, a vagyonosabb házastársnak csak az együtt töltött évek feléig kell tartásdíjat fizetnie. Ezek után azt gondolhatnánk Tom szigorú pénzügyi pontokkal tűzdelte tele a szerződést. Nem így történt, sőt mondhatjuk nem csak az esküvői harangok csengtek, de a kassza is csilingelt Katie számára. Neki ugyanis minden sikeres házassági évet követően 3 millió dollár üti a markát 11 éven keresztül. Ráadásul, ha több mint 11 évig tart a házasság, a szerződés érvényességét veszíti és Tom vagyonának fele, illetve a közös vagyon fele illeti meg. Azóta folyamatosan látnak napvilágot olyan hírek, melyek szerint Katie nehezen viseli házasságát, de válni nem akar, hiszen pontosan tudja, hogy egy gyermekelhelyezési perrel szemben nem lenne sok esélye…

Nicole Kidman és Keith Urban
A gyönyörű színésznő és híres country énekes férje megküzdöttek a boldogságért. Keith-nek komoly alkohol és drog problémái voltak, de Nicole mellette állt, még a házassági szerződésükkel is „segítségére” akart lenni. Ez azt jelenti, hogy ha Keith újra kábítószer után nyúlna, egy centet sem kap Nicole csaknem 150 milliós vagyonából, ráadásul újra elvonóra kell mennie. A férj egyébként minden közösen eltöltött év után 640 ezer dollárral lesz gazdagabb. Bár az ausztrál származású színésznő nem akart semmilyen szerződést, pénzügyi tanácsadói szigorúak voltak, Keith pedig azonnal aláírta a papírokat.

A sztárpárnak azóta megszületett második közös gyermeke is

Madonna és Guy Ritchie
Madonna nem csak a világ egyik legnagyszerűbb előadója, hanem kitűnő üzletasszony is. Bár állítólag nem kötöttek a „hagyományos értelemben” vett házassági szerződést, azonban Madonna nem bíz semmit a véletlenre. Házasságuk vége felé egyfajta megállapodást íratott, melyet állítólag még lakásukban is kifüggesztett. Ebben Madonna igazából Guy „hozzáállását” akarta saját képére formálni, és egy 9 pontba foglalt „petíciót” adott neki: „Elő kell segítenie felesége emocionális és spirituális jólétét.” vagy „A konfliktusokat konstruktív módon kell megoldania. Nem szabad rákiáltania Madonnára, ehelyett a szemébe kell néznie és azt kell mondania: Megértem, hogy a tetteim feldúltak, kérlek működj együtt velem, hogy megoldódjon.” Nos, úgy látszik, ezzel sem sikerült megmenteni a házasságukat. Guy a válás végén egyetlen centet sem fogadott el Madonnától, nem tartott igényt semmire. Egyedül a gyermekek elhelyezésén, felügyeletén folytak keményebb tárgyalások. Míg a volt férj Londonban taníttatná a gyermekeket, addig Madonna Amerikában. Egyelőre kibékíthetetlenek, csak ügyvédeiken keresztül tárgyalnak, ami nem is csoda, hiszen Madonna szinte lehetetlen feltételekkel hajlandó a láthatást engedélyezni Guy-nak, mint például: a gyerekek csak szentelt Kabbala vizet ihatnak, nem beszélhet velük Madonnáról, illetve a válásról, nem ismerhetik meg Guy női ismerőseit, vagy például csak kizárólag azokat az organikus, természetes alapanyagból készült ruhákat viselhetik, melyeket anyukájuk küld nekik, illetve tilos a TV-zés is, és csak bio ételeket ehetnek.

Beyoncé és Jay-Z
A csinos énekesnő, aki jelenleg első gyermekét várja, olyan kitételeket kötött a házassági szerződésükben, amelyek egy válás után is támogatják őt. A szerződésben szerepel, hogy ha házasságuk két éven belül ér véget Jay-Z 10 millió dollárt köteles fizetni Beyoncé-nak, egyébként pedig évente 1 millió dollárral gyarapszik a szép énekesnő számlája tizenöt éven keresztül, ha házasságuk boldogságban kitart addig. Beyoncé egyébként bármikor igényt tarthat a magánrepülő használatára és a teljes autóparkra, aminek többek között még egy 1 milliót érő 1959-es Rolls Royce is tagja. Ráadásul minden egyes bébi 5 milliót hoz Beyoncénak!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest