… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Szezonnyitó Levendula szedd magad 7vége és falatozás

Szezonnyitó Levendula szedd magad 7vége és falatozás

A levendulák nem adják fel!

Dúsan virágzó levendula bokrok- bódító illatok- szikrázó napsütés- pazar kilátás- grillen készült fogások- levendula fröccs- és levendula szörp – mindez a Balaton egyik legrejtekesebb, és legszebb kilátású magán-levendulásában. Idén újra, 3 hétvégén át!

Szentantalfa mellett Laszip Tamás informatikus telepített háza mellé hobbiból levendulákat, a birtokot évről évre megnyitja szedd magad 7végékre. Nem lesz máshogy idén sem! Az informatika és a levendulák itt kéz a kézben járnak: a tulajdonos megunva a felmondó kertészeket és a fájós hátat saját fejlesztésbe kezdett, most egy kertészeti robot segít a gyomok kapálásában – bár az önálló munkát még tanulnia kell. Idén a látogatók már megismerhetik a kis Bors (ökröcske) robotot, aki talán jövőre már mindent egyedül elvégez majd.

Pénzt nem, de sok munkát és örömet szerez nekem a levendulaföld. Először csak az alkotás örömét kaptam meg: egy ötletből elhatározás, abból terv, majd megvalósítás, végül gyönyörű virágos kert lett. A szedd-magad akciók során pedig látni azt a sok száz embert, akiknek mosolyt csalok az arcára egy csokor levendulával, egy deci levendula szörppel, néhány kedves szóval, az olyan örömmel tölt el, hogy egész évre feltölt ambícióval. Itt, a levendulásban szerintem mindenki egy kicsit megváltozik. Szinte mindenki belép – tudtán kívül – a „Slow Life” mozgalomba, és leáll, lelassít. Ki akaja élvezni azt az időt, amit itt tölt. Volt több pár, akik órákon át csak feküdtek a fűben és mosolyogtak a lila mezőre. Sok a rendszeres vendég, akik évről-évre visszatérnek, voltak, akik egy hétvége mindhárom napján jöttek. Nagyon meg tudom érteni őket, a Nivegy-völgynek különös varázsa van”- mondja a tulajdonos.

Idén is 3 hétvégén át lesz nyitva a levendulás: 2020. június 12-14., 19-21, 26-28.

  1. június 12-14.
    Ha tele a kosarad, akkor nyúlj el az egyik pokrócon vagy nyugágyon, kérj egy pohár levendula szörpöt vagy a szomszédos @Gergely Borház biogazdálkodással készült borából levendula fröccsöt és gyönyörködj a tájban! A hétvégén a @Borganika séfje, Pancsovay Zita gondoskodik a fenséges fogásokról:

Készül mártogatós válogatós, a helyi alapanyagokból:

  • Baba ganoush
  • Mentás fehérbab hummusz
  • Zöldborsó pesto
  • Mini bajorkolbász levendulás almachutneyval
  • Mellé zöldségbatonok és laposkenyér

A desszert mennyei grillezett barack lesz kecskesajttal, mandulás morzsával és persze egy csipet levendulával. Kapható lesz szörp, olaj szappan és még számos csábító termék. Ha van türelmed, részt vehetsz levendula olaj lepárlásban is.

NYITVATARTÁS:
Péntek: 10:00-19:00
Szombat: 9:00-19:00
Vasárnap: 9:00-18:00

ÁRAK:
18 cm papírzacskó megtöltve: 1000 Ft
Kiskosár megtöltve: 3000 Ft
Egész bokor: 5000 Ft

Hozzászólások

Pin It on Pinterest