… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Stílusos Prada film Helena Bonham Carterrel

Stílusos Prada film Helena Bonham Carterrel

A világhírű divatház legújabb kisfilmjében Ben Kingsley női kabátba bújik, a talpig Pradaba öltözött Helena Bonham Carter pedig ismét zseniálisan alakítja a lelki sérült dívát.  A produkciót az Oscar-díjas Roman Polanski rendezte, az elkészült remekművet Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be. A filmből megtudhatjuk, mi történik akkor, ha egy pszichológust egy szobában hagyunk egy szőrmebundával.

 A három perces kisfilm igazi Cannes-i klasszikusnak számít, a film A Therapy, vagyis terápia címet kapta. Helena Bonham Carter a lelki gondokkal küszködő dúsgazdag lány látogatást tesz pszichológusánál, akit Ben Kingsley alakít.

A lány elhever a bársony kanapén, és elkezdi mesélni legutóbbi rémálmát. Persze a pszichológust ez egy cseppet sem érdekli, sokkal inkább leköti őt a fogason lógó stílusos remekmű, egy gyönyörű Prada szőrmebunda. A történet azonban innen vált át csak igazán komikus hangulatba, Ben Kingsley-t ugyanis teljesen rabul ejti ez a egyedi ruhadarab…

„Ez egy lehetőség volt arra, hogy megmutassuk, mit is jelent ma a divat a világ számára. Az a rengeteg sztereotípia, ami körül lengi, lenyűgöző, egyúttal egy kicsit megrázó is. Amikor felkértek arra, hogy rendezzem meg Prada filmet, először nem tudtam, hogyan lehetnék hű önmagamhoz egy ilyen produkciónál. Teljes szabadságot kaptam, mind az írás, mind a rendezés tekintetében, emellett lehetőséget arra, hogy egyesítsem a kedvenc csapatomat a kisfilmben. – mondta Roman Polanski Oscar-díjas rendező, aki korábban olyan nagy nevű alkotásokhoz adta nevét, mint a Zongorista, A Vámpírok bálja, a Szellemíró, Macbeth, vagy a Twist Olivér.

Íme a film:

„Egy csillogó, ugyanakkor komikus pordukciót szerettünk volna, ami inkább kisfilm, mint reklám.”- nyilatkozta a Prada szóvívője. A Cannes-i Filmfesztivál érdeklődését felkeltette a híres rendező legújabb műve, így Polanski elküldte a fesztivál igazgatójának, és hihetetlen sikert aratott.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest