… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Sportolj csillagjegyed szerint

Sportolj csillagjegyed szerint

Kos (március 21-április 20.)
A Kosban rendkívül erős a küzdőszellem, ám nem túl kitartó. Épp ezért olyan sportokban jeleskedik, melyek lehetőséget adnak a harcra. Ilyenek a különböző küzdősportok, a karate, a kung-fu ágazatai, és a vívás több formája, legyen az kard-, vagy tőrvívás. Mivel mindenáron nyerni akar, és ezt akár élet-halál komolyságú kérdéssé teszi, mindent megtesz a győzelemért, épp ezért nem lebecsülendő ellenfél.

Bika (április 21-május 20.)
A Bika figyelmének előterében saját teste áll, melyet szeret kényeztetni, és szívesen odafigyel harmonikus vonalaira. Tömör, izmos testfelépítése különösen alkalmassá teszi a body building művelésére. Az így kialakított vonalaiban aztán szívesen gyönyörködik. Imádja a természetet, ezért szívesen jár kirándulni, túrázni, vagy kertjét műveli testmozgás gyanánt.

Ikrek  (május 21-június 21.)
Mivel az Ikrek szereti a szabad levegőt, szívesen tartózkodik a természetben. Olyan sportágat választ többnyire, mely lehetővé teszi számára ezt a szabadságot. Szívesen kirándul, távgyalogol, fut, és a tájékozódási futásban is elemében érzi magát.

Rák (június 22-július 22.)
A Rák többnyire lusta, és jobban értékeli az otthon kényelmét és befogadó puhaságát, mint a kihívásokkal teli sportokat, ezért csak nehezen szánja rá magát a testedzésre. Ha mégis elindul, általában vízi sportokat űz. Szeret búvárkodni, evezni és úszni. A Rák igazi eleme a víz, épp ezért szokták mondani rá, hogy a vízben elemében érzi magát.

Oroszlán (július 23-augusztus 23.)
Az Oroszlán – mint névadója, az állatok királya – az előkelő és elegáns dolgokat szereti, úgy a sportban, mint az élet bármely területén. Nagyvonalúsága nem engedi, hogy holmi győzelemért küzdjön, hiszen tudja, mindig ő a legjobb. Kedvelt sportjai az autóversenyzés, de kizárólag a szép sport- vagy versenyautókkal, illetve a teniszezés és a golfozás.

Szűz (augusztus 24-szeptember 22.)
A Szűz mindig figyel testi épségére, és kielégítő egészségi állapotára, ezért számára a sport nem verseny, sokkal inkább az egészség megőrzésének egyik eszköze. Szívesen végez napi tornagyakorlatokat, hogy ezzel jó formában, fitten tartsa szervezetét. Kedvelt elfoglaltsága a jóga is, melyben kevés mozgással lehet komoly eredményeket elérni.

Mérleg  (szeptember 23-október 22.)
A Mérleg mindig és mindenben a harmóniát keresi, határozottsággal ellenben nem vádolható. Természetes lustasága miatt a hagyományos sportokban ritkán vesz részt, ám annál jobban szeret táncolni. Ha sikerül a táncot, a művészi mozgást kellő mennyiségben megvalósítania, ez felér a sporttal, ám versenytáncosként ritkán találkozhatunk Mérleggel, hiszen számára a versenyhelyzet nehezen kezelhető kihívás.

Skorpió (október 23-november 22.)
A Skorpió a titokzatosságot és a kutatást kedveli, szereti mindennek a mélyét megismerni. Talán pont ezért választja szívesen a barlangászatot, hiszen ez egy titokzatos és félelmetes sport, ahol felfedezni és megismerni lehet. A halál közelsége sem idegen a Skorpiótól, tehát életveszélyes sportokban is – mint pl bunjee jumping és a mélytengeri búvárkodás – fellelhetjük.

Nyilas (november 23-december 21.)
A Nyilas eleme az állandó és lendületes mozgás, ugyanakkor kedveli az előkelő és nagystílű sportokat. Tehát jól áll neki a versenytánc és az autóversenyzés. Imád távoli helyeket megismerni, ezért nagy túrákat tesz, vagy bármely olyan sportba belevág, melynek segítségével ismeretlen tájakra juthat el.

Bak  (december 22-január 20.)
A Bak élete az állandóságról és a kitartásról szól. Szigorú szabályok szerint szeret élni, tehát a napi rendszeres testmozgásra igényt tart, és sosem hagyná ki napirendjéből. Takarékos ember lévén azokat a sportokat részesíti előnyben, mely nem kerül sok pénzébe, mégis jó kondícióban tartja.

Vízöntő (január 21-február 19.)
A Vízöntő eleme a levegő, ugyanakkor imádja a korlátlan szabadságot és az extremitásokat. Felelősségérzet nem sok szorult belé, tehát olyan sportokat választ többnyire, mely a levegőben űzhető, szabaddá teszi, és lehet akár életveszélyes is. Tipikus sportjai az ejtő- és siklóernyőzés, a sárkányrepülés, a vitorlázó repülés, a bázis-ugrás, és még sok hasonló tevékenység.

Halak (február 20-március 20.)
A Halak szülötte hajlamos elszakadni a realitásoktól, ezért ne várjunk tőle komolyabb részvételt a sportolásban. Ha mégis rászánja magát, a vízben érzi jól magát, tehát szívesen úszik, annál is inkább, mivel közben el tud szigetelődni a külvilágtól, és foglalkozhat álmaival, belső világával. A kudarcélményeket hajlamos rosszul megélni, ám meg kell próbálnia felülemelkedni ezeken, és újra vállalni a megmérettetéseket.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest