… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Símánia: Lech és Zürs elegancia és különlegesség

Símánia: Lech és Zürs elegancia és különlegesség

Arlberg a világ egyik legjobb síterepe: a régióhoz tartozó településeket – Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph és St. Anton – évről évre elözönlik a világ legkülönbözőbb tájairól érkező üdülővendégek, a téli sportok megszállottjai, az ínyencek, valamint a hótalpas túrázás és a sífutás szerelmesei.

Lech am Arlberg – elegáns és stílszerű
Exkluzív légkör, autentikus vendégszeretet, a sport iránti szenvedély és nemzetközi vendégsereg jellemzi a hangulatos téli üdülőhelyet, amelynek sikerült megőriznie falusi jellegét. A csillogásról és fényűzésről híres Lech Zürs am Arlberg festői hegyi kulisszával várja a vendégeket és „még több tér, még több idő” mottóval kínál önfeledt téli élményeket. Az Arlberg körül kialakult télisportmítoszt Lechben és Zürsben élhetik át a legexkluzívabb módon az üdülővendégek. Ezt nemcsak Európa királyi családjai értékelik nagyra, hanem mindazok, akik első osztályú síélményekre vágynak. Tökéletesen karbantartott sípályák, mélyhóval borított szakaszok, hangulatos alpesi menedékházak, kitűnő szállodák és vidám aprés-ski mulatságok gondoskodnak a minőségi kikapcsolódásról. Lech Zürs am Arlberg idén is számtalan rendezvénnyel várja a vendégeket, köztük a legendás „Fehér kör” versennyel. A „Fehér kör” az egész alpesi térségben egyedülálló „körtúra” Lech, Zürs, Zug és Oberlech között. A téli sportok kedvelői a világ legkülönbözőbb tájáról érkeznek a 1450 és 2450 méter között fekvő téli eldorádóba, amely a „Best of the Alps” szövetség tagjának is mondhatja magát. Lech Zürs am Arlberg különleges légkörrel és kimagasló színvonalú gasztronómiai kínálattal várja a vendégeket. Lechet 2004-ben Európa legszebb falujának választották és a parányi alpesi település első osztályú szállodákkal és éttermekkel varázsolja el vendégeit, köztük az európai királyi házak tagjait is.
Zürs am Arlberg – különleges, prominens
A minden szempontból magas színvonalú Zürs 1717 méterrel a tengerszint felett fekszik és a mélyhóban történő síelés Mekkájaként vált ismertté. Ki ne ismerné Zürs végtelennek tűnő, erdők nélküli hegyoldalait? A mélyhavas síelés kedvelői itt igazán kitombolhatják magukat: a a Muggengratról Zürsbe vezető Zürsertälin vagy a Zürsersee liftnél és a Seekopf felvonónál található pályákon. Egyébként a Muggengrat felvonó hegyállomása, amely a Zürsertäli túra kiindulópontja is egyben, 2450 méter magasan található és ezzel a Lech-Zürs síterep legmagasabban fekvő hegyállomása. Zürs tulajdonképpen a Vorarlbergben található Lech település egy része, közel a Tirol tartománnyal közös határhoz. A világhírű snowboardparadicsom hírnevét nem utolsó sorban annak is köszönheti, hogy számos olimpiabajnok síelő indult innen világhódító útjára. Az első síoktatást a Bregenzből érkező Viktor Sohm tartotta a helyieknek 1906-ban. Később a Bodensee térségéből egyre többen érkeztek az Arlberg régióba síelni és 1937-ben Zürsben épült meg Ausztria első csákányos felvonója – itt található tehát az alpesi síelés bölcsője és az mélyhóban történő síelés mekkája.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest