… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Símánia: A legmagasabban fekvő teraszok Ausztriában

Símánia: A legmagasabban fekvő teraszok Ausztriában

Ha kilátópontként Karintia napsütötte teraszai közül választunk egyet magunknak, az Alpok déli vonulataira nyíló varázslatos panoráma garantáltan magával ragad majd bennünket, és gondtalanul elmerülhetünk a tiszta és szabad kilátásban.

A karintiai alpesi fogadók és menedékházak napsütötte teraszain önfeledt kikapcsolódásban lehet részünk. Az Alpok déli oldalán való elhelyezkedés jelenti a meghatározó különbséget télen is: Ausztria legdélebbi tartományában átlagon felüli a napsütéses órák száma és ez pozitív hatást gyakorol a hangulatunkra. A karintiai alpesi kunyhók teraszán történő pihenés közben minden lélegzetvétellel egyre jobban ellazulhatunk. Előfordul, hogy a különleges értékek felfedezéséhez többszöri próbálkozás szükséges. Akárcsak a karintiai síterepeken történő síelés esetében, amely nemcsak sport, hanem élmény, szórakozás és kikapcsolódás is egyben, gyakran a házigazdákkal közösen.

© Edward Gröger - Kärnten Werbung

A rejtőzködő
Igazi titkos tippnek számít a Gerlitzenen található Sonnenhotel Zaubek, mely mindössze néhány méternyire található a sípályák vidám forgatagától. 83 évvel ezelőtt kezdődött a szálloda története, amelyben a vendégek mellett a házi kedvencek is otthon érezhetik magukat. Az 1500 méteres magasságban található napsütötte terasz igazán vendégmarasztaló, és az idilli hangulat mellett a szálloda ínycsiklandóan finom, titkos recept alapján készülő házi tortája is mágikus vonzerővel bír. www.sonnenhotel.com

A nagy
A Nassfelden található Garnitzenalm a nagyok közé tartozik. A Gartnerkofel lábánál található Karintia egyik legnagyobb alpesi terasza, amely a számtalan ülőhely mellett igazán otthonos hangulatot is kínál a vendégeknek. A házigazda, Ardit Kurtaj december elején nyitja meg a téli szezont. Az Albániában született fogadós nagyszerűen ért hozzá, hogy a karintiai hagyományokat és a nemzetköziséget harmonikus egységgé formálja. Ezt a harmóniát akár meg is ízlelhetjük. A gombócálom vagy a penne arrabiata mind-mind önmagáért beszél. A kínálatot pedig ingyenesen igénybe vehető nyugágyak teszik teljessé. www.huettenguide.net/huetten/Garnitzenalm

Az aktív
Több napsütés nem is lehetséges. A művészváros Gmünd felett, a Sonnalm Stubecken található a Frido-Kordon alpesi kunyhó, amely nevét Frido Kordon gyógyszerészről kapta, aki lelkes hegymászó és szenvedélyes író volt. A Staudacher család december elejétől várja a vendégeket alpesi kunyhójukban. A fedett terasz ideális pihenőhely a Stubeck-hegycsúcsra tett kiadós sítúra vagy hótalpas túrázás után. A regionális termékekből készített kiadós alpesi fogások segítenek feltölteni az energiatartalékokat. Aki a különleges élmény fárasztó részét kihagyná, az taxival is eljuthat a kunyhóba.
www.sonnalm-huetten.at

Hozzászólások

Pin It on Pinterest