… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Prémium bőr telefontokok nemcsak a luxus kedvelőinek 

Prémium bőr telefontokok nemcsak a luxus kedvelőinek 

 

Az utóbbi években az okos telefonok példátlan térhódításával, a mobiltokok hihetetlen méretű piac fejlődésének is szemtanúi lehetünk. Ma már mindenki könnyedén megtalálhatja az ízlésének és elképzeléseinek megfelelő védőborítást a mobiljának. Természetesen mindenkinek megvannak azok az elképzelései, amelyek mentén kiválasztja a személyiségéhez, életviteléhez, illetve telefonjához leginkább idomuló tokot vagy akár tokokat. Mindenkinek más a fontos. Vannak, akinek a telefontok funkcionalitása az elsőrendű, míg másoknak a biztonság, a külcsín, az anyag, vagy éppen a divat áll az első helyen a szempontok között.

Egy mobiltelefon tok ma már könnyedén válik státusz szimbólummá, hiszen nemegyszer árulkodik használójának nemcsak a személyiségéről, de (tetszik vagy sem) adott esetben még a társadalmi megítéléséről is. A mai világ már csak ilyen! Éppen ezért az alábbiakban azon mobiltokok körét szeretnénk egy kicsit közelebb hozni az érdeklődő olvasókhoz, amelyek nem a legáltalánosabb közízlést elégítik ki, hanem valódi minőséget biztosítanak formájuknak, anyaguknak és speciális funkcionalitásuknak köszönhetően.

Melyek a bőr tokok előnyei?

Megjelenés

A bőr – kicsit furcsán hangzik ugyan – de az egyik legértékesebb anyag a világon. Nem véletlen tehát, hogy a mobiltokok világába is „sikeresen tette be a lábát”, hiszen eleganciájával, tartósságával és többek között rugalmasságával tényleg szinte minden helyzetben megállja a helyét. De vajon milyen igényeknek is felel meg? Mindenek előtt fontos, hogy nagyon kellemes a tapintása és mivel gyakran a nap nagy részében ma már kézben tartjuk a mobilunkat, ezért nem mindegy, hogy milyen a tapintási érzetünk. Természetesen itt is vannak különbségek a bőr minőségéből és a feldolgozási módból adódóan, ami persze az árakban is tükröződik. Egy valódi bőrtok sokkal elegánsabb, mint a műanyag, vagy éppen a műbőr (divatosabb nevén vegán bőr) tokok. Márpedig ami elegánsabb, azt szívesen hordjuk, használjuk és szívesebben mutatkozunk vele.

Biztonság

A bőrnek nagyon komoly védelmi funkciója is van. Kiválóan alkalmazkodik a szélsőséges időjárási viszonyokhoz is, ezért mind nagy melegben, mind pedig extra hideg időben megfelelő védelmet biztosít a mobiltelefonunk számára. A nagyobb ütéseknél természetesen van a bőrnél megfelelőbb védelem, viszont a durván odacsapódó balesetek gyakorisága normál esetben elenyésző, ezért érdemesebb inkább a stílusos bőrtok mellé egy törésbiztos, ütődésálló tokot is beszerezni az extrém helyzetekre. A jó minőségű bőrtok a kisebb sérülésekre azonban rendkívül jól reagál, hiszen a bőrnek alapvetően egyfajta természetes erezete van, ezáltal az apróbb sérülések szinte észrevétlenül maradnak. A megfelelő védelem mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a bőrtokok időtálló megoldást kínálnak. Az idő múlásával –a többi anyaggal ellentétben – a tapintásuk például még puhább, még finomabb lesz.

A telefontokok funkcionális sokszínűsége

Funkciójában megkülönböztethetjük az ún. sima, hagyományos bőrtokokat, a kinyitható, bővített funkcióval ellátott tokokat, illetve a már-már öltözködési kiegészítőként is szolgáló védőborításokat. A „hagyományos” elnevezés kizárólag a telefontok alap formájára értendő. A tervezők ugyanis itt is olyan speciális dizájn elemekkel látták már el ezeket a kiegészítőket, amelyeknek köszönhetően például az Iphone készülékek szépségeit is kiemelik ezek a prémium minőségű bőrtokok. És ami ma már szinte természetes, mindenki széles szín kollekcióból választhatja ki a neki leginkább tetszőt.

A telefontokok újabb generációját jelentik a kinyitható bőrtokok. Ezek már nemcsak megjelenésükben, de funkciójukban is többet kínálnak a használóik számára. Amellett, hogy egy üzleti megbeszélés során mindenképpen bizalomgerjesztő, ha valaki ilyen tokkal lép fel, hasznos is, hiszen a mobiltelefonunk mellett a névjegykártyáknak, az igazolványoknak, vagy éppen a bankkártyáknak is kialakítottak benne kényelmesen használható tároló helyeket.

A divatszakmának egyik legfontosabb célpontja a női táskák piaca. A hölgyek szinte öltözékük kiegészítőjeként tekintenek a táskáikra. Ebből adódóan természetesen a mobiltokok tervezői és gyártói is szem előtt tartják ezt az igényt és olyan pánttal látták el a prémium minőségű bőr telefontokokat, amelyek így gyakorlatilag vállra akasztható táskaként is funkcionálnak. Az elegancia és a kényelem mellett valóban praktikus is az ilyen típusú telefontok mindennapos használata.

A telefontokok piaca ma már a folyamatosan változó divatigényeket is mind komolyabb eredményekkel próbálja meg egyre nagyobb sikerrel kielégíteni. A prémium bőrtokok kínálata olyan széles, hogy a választásunknak csak a pénztárcánk szabhat határt. Érdemes azonban ezt a határt néha egy kicsit feszegetni, hiszen valóban új dimenzióba kerül ezáltal a mindennapjainkban az okos telefonunk használata.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest