… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Praktikus megoldás az elhízás ellen

Praktikus megoldás az elhízás ellen

Az európaiak 80 százaléka komoly erőfeszítéseket tesz az egészségesebb táplálkozás irányába, azonban csak nagyon kevesen képesek tartani magukat az elhatározásukhoz. Az Európai Elhízás Elleni Napon (május 22.) évente a figyelem középpontjába kerül a nem megfelelő táplálkozás és az inaktív életmód. A Samsung új innovatív Food ShowCase hűtőszekrényének a megalkotói is ezekre a kihívásokra keresték a megoldást, amit a praktikus rendszerezésben találtak meg.

A Samsung nemrég végzett kutatásából egyértelműen kiderül, hogy az egészségtelen étkezés a szokásokra vezethető vissza. A megkérdezettek többsége ugyanis rendszeresen vásárol egészségtelen ételeket saját vagy családtagjaik kényeztetésére, annak ellenére is, hogy tisztában van ezek egészségre gyakorolt negatív hatásával. Ráadásul az is kiderült, hogy csupán a válaszadók egy negyede főz otthon naponta, így nem meglepő, hogy az édességek, gyorséttermek és az előre csomagolt ételek fogyasztása ekkora problémát jelent.

 A megfelelő étkezés a legkönnyebben akkor valósítható meg, ha csak egészséges élelmiszereket vásárolunk, azonban ezt csak minden második ember tudja betartani, így az egészségtelen élelmiszerek is rendszeresen a bevásárlókosárban landolnak. Persze attól még nem kötelező azokat elfogyasztani, az ördög azonban sohasem alszik. A nassolás utáni vágy leküzdésére pedig mindenkinek megvannak a különböző trükkjei, így megkérdezettek egy része ezt azzal küszöböli ki, hogy szinte azonnal elfogyasztja, mások elrejtik, csoportosítják vagy éppen elajándékozzák az egészségtelen élelmiszereiket. A kutatás azonban rávilágított egy egyszerű megoldásra is, a válaszadók 70 százaléka szerint ugyanis egy jól elrendezett, praktikusan kialakított konyha segít az egészséges étrend betartásában. Vagyis ha a hűtőszekrény kinyitásakor először az egészséges ételeket pillantanánk meg, vagy ha időt spórolhatnánk a hűtőszekrényben való keresgéléssel, máris könnyebb lenne betartani a helyes táplálkozás iránti elkötelezettségünket.

Mindenki törekszik a helyes táplálkozásra, de az emberek könnyedén kísértésbe esnek. A legtöbb esetben mindezért a családtagok eltérő étkezési szokásai okolhatók, a hűtőszekrényben így ugyanúgy megtalálhatóak egészséges és egészségtelen ételek is. Ez utóbbiak pedig szinte kiáltanak, hogy „egyél meg, egyél meg”, és mindannyian tudjuk, hogy ennek mennyire nehéz ellenállni – mondta Gareth Lewis, a Samsung Magyar Electronics Zrt. háztartási üzletágának vezetője. – A Samsung Food ShowCase hűtőszekrénye egy olyan családbarát készülék, amelyben optimalizáltuk a teret, és olyan zónákat, tároló rekeszeket alakítottunk ki, amelyek azonnali hozzáférést biztosítanak a család minden tagja számára azokhoz az ételekhez, amelyeket fogyasztani szeretnénk. Az egészséges élelmiszerek így akár külön rekeszekben is tárolhatjuk, míg az egészségtelen ételeket egy másik rekeszben elrejthetjük a szem elől.”

A kutatási eredményekből kiderül, hogy az emberek valóban sokat tesznek egészségük megőrzése érdekében. A megkérdezettek 61 százaléka például egyre több friss gyümölcsöt és zöldséget vásárol, és ezzel párhuzamosan kevesebbet, vagy egyáltalán nem vásárol előre elkészített élelmiszereket. Gareth Lewis hozzátette, hogy „a Samsung Food ShowCase hűtőszekrény kialakításánál erre is odafigyeltek. Egyedi tulajdonságainak köszönhetően egyenletes és állandó hőmérsékletet biztosítható a teljes belső térben, így még gyakori nyitogatás mellett is a lehető legtovább frissek maradhatnak a zöldségek és gyümölcsök.”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest