Egy lágy, kellemes íz… sok-sok egészséges bogyós gyümölccsel! A málna, az áfonya és a szeder is remek antioxidáns, amire szükségünk is van nyáron. Ez a tejszínes finomság remek nyári ínyencség.
Hozzávalók: 1dl tejszín, 1 dl tej, 2 g zselatin, 8dkg cukor, 2 dkg vaníliás cukor, 3 dkg erdei gyümölcs, 0,3 dl vörösbor és az erdei gyümölcs szószhoz 2 dkg cukor.
Elkészítés: Összekeverjük egy forralóban a tejet, tejszínt, a zselatint és a cukrot, majd hozzáöntjük a vaníliás cukrot, végül pedig gondos kevergetés mellett felforraljuk. Üvegtálkákba tesszük és kihűtjük.
Az erdei gyümölcsöket cukorral,vizzel és vörösborral felforraljuk, majd keményítővel besűrítjük. A Panna Cottát a kihült erdei gyümölcs öntettel leöntve, friss gyümölcsökkel, mentalevéllel tálaljuk.
Recept: Gödöny Ferenc, chef