… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Öt romantikus regény téli estékre

Öt romantikus regény téli estékre

Nincs is annál jobb, mikor ilyen hűvös időben a fotelbe süppedve elmerülünk egy jó könyvben. Íme öt magával ragadó szerelmes regény, ami odaláncol majd a sorokhoz.

 Nicholas Sparks- Szerelmünk lapjai
A romantikus műfaj talán egyik legszebb alkotása ez a regény, ami Noah és Allie felkavaró történetét meséli el. A szegény munkásfiút és a gazdag arisztokrata lányt a véletlen sodorja össze, a minden elsöprő szerelmet a szülők, és a sors választja el. 1946-ban Noah 30 évesen visszatér a második világháborúból, és Allie folytonosan kísértő gondolatával nekilát, hogy felépítse korábban megálmodott birtokukat.  Az egykori szerelmesek újra keresztezik egymás útját. Mi történik akkor, ha a sors ad még egy esélyt életed szerelmének? A könyvet Sparks feleségének nagyszülei és meséjük ihlette. „Mélyen megérintett, ahogyan 60 év után is létezik ilyen felkavaró szerelem, ezért írtam meg a történetüket.”- mondta Sparks.

Erich Segal- Szerelmi történet
A regény 1970 világ bestsellere volt, az egyik leghitelesebb filmes adaptáció született belőle. Első hallásra tipikus modern hollywoodi sztori. Adott egy dúsgazdag bankár fia, aki a harvardi él tanuló, jéghoki csapat tagja, és persze mindemellett szívdöglesztő a mosolya. A fiú Oliver megismerkedik Jenny-vel a tehetséges, nagyszájú lánnyal. Hamar egymásba szeretnek, majd összeházasodnak. Mikor gyerektervezésre adják fejüket, az orvosi vizsgálatok során kiderül, hogy Jenny-nek gyógyíthatatlan leukémiája van. Erich Segal könyvének talán nem is a történet az erőssége, hanem az érzékletes, átütő párbeszédek, és a hangulat, ami hatalmába kerít, mikor olvassuk a regényt.

Paulo Coelho: Brida
Paulo Coelho Brida
 című regénye lett az Aranykönyv 2010 szépirodalmi kategóriájának nyertese. A történet egy fiatal nőről szól, aki találkozik egy férfival, a Mágussal és annak volt szerelmével, egy érett nővel. Brida mágiát akar tanulni, hogy választ kapjon az élet fontos kérdéseire, elutazhasson a múltba, és a jövőbe. Misztikus történet ez szerelemmel, szeretettel, barátsággal megfűszerezve, a valóság és a képzelet határán.

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Bár első hallásra nem éppen a romantikus regény kategóriába tartozik, Audrey Niffenegger könyve mégis a könnyáztatta lapokról híres. Időutazás, ami egyszerre kapcsol össze és a választ el két szerelmest. A történet során adott egy időutazás képességével megáldott férfi Henry, aki valamelyik zavaros idősíkban találkozik Clare-rel, a lány akkor még csak hat. Henry-t a genetikai órája olykor ide-oda dobja az időben, Clare és Henry kapcsolatában az egyetlen folytonosság az szerelem, amit egymás iránt éreznek. A könyvben Clare és Henry felválta mesélik az eseményeket. Utolsó oldalak felkavaró fordulatot tartogatnak, amit garantáltan képtelen leszel záporozó könnyek nélkül elolvasni. Bár a könyv eleje kicsit zavaros a párhuzamos elbeszélések miatt, ha ezeken túljutsz, le sem fogod tudni tenni a regényt.

Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején
A második esélyekről nem csak Sparks írt könnyfakasztó regényt, a Nobel-díjjal kitüntetett Márquez regénye szintén egy későn beteljesült szerelem története. Florentino és Fermina egymásba szeret, ám a gazdag kereskedő apa legkevésbé egy szegény hivatalnokhoz szeretné lányát feleségül adni, ezért elszakítja őket egymástól, és Ferminát egy másik városba viszi. Kezdetben a fiatalok leveleznek egymással, de a lány férjhez megy, és a kapcsolat megszakad. Florentino mindeközben különféle nőkkel keveredik futókapcsolatba, de közben egyetlen percre sem szűnik meg a Ferminára gondolni. Mikor időskorára Fermina megözvegyül Florentino úgy érzi a sors adott nekik még egy esélyt a szerelem beteljesítésére. A kortalan szerelem és a második esély története ez.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest