… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Ősz és misztikum a svájci kastélyokban

Ősz és misztikum a svájci kastélyokban

Svájc gazdag múltjáról sokat tudna mesélni az a több mint 900 vár és kastély, amelyek közül több mint 40 történelmi szállodaként működik. Különleges túrák ésCsipkerózsika-álom, múzeumlátogatás és borkóstoló – a svájci kastélyok csupa élményt és felfedezést kínálnak.

Svájcnak több mint 900 vára és kastélya van, amelyek közül ma sokan adnak múzeumoknak otthont, míg mások kényeztető szolgáltatásokkal vagy nagyszabású mulatságokkal bővítik kínálatukat. Vannak köztük olyan közkedvelt úti célok, amelyeket jól karbantartott utakon, kényelmes túrák keretében is meg lehet közelíteni.

L'Isle Palace, Svájcban


Történelmi túrák és mennyei élvezetek

www.MySwitzerland.com/schloesser oldalon bemutatjuk a legjobb lehetőségeket, amelyek révén megismerheti Svájc történelmének egy-egy izgalmas fejezetét.  Az impozáns várak, kastélyok és polgári villák felfedezésére összesen öt történelmi túra keretében nyílik lehetőség. Az egyik elnevezése „Des Glaciers aux Lacs“ (a gleccserektől a tavakig), másiké „Palazzi Vivaci“ (színpompás paloták), egy harmadiké: „Geschichte unter den Füssen“ (történelem a talpunk alatt). Ez utóbbi útvonala Sins kastélyához (Paspels im Domleschg) közel végződik, ahol úgy tűnik, valósággal megragadt a múlt. Svájc más területein, például a lausanne-i Château d’Ouchy-ban kulináris és kulturális élvezetetekkel egybe kötve kel életre a történelem. Ez a csodálatos, részben avantgárd stílusú szálloda a 12. századba kalauzolja vissza vendégeit, és varázslatos környezet biztosít a Genfi-tó partján töltött pihenéshez. Ugyanilyen gazdag történelmi múlttal rendelkezik a Casa Capol Val Müstairben, ahol a bor szerelmesei egy ezer éves borospincét is felfedezhetnek. Meg kell említenünk továbbá az Alpok egyik legpompásabb kastélyparkját, amely a Thuner-tó partján álló Oberhofen kastélyhoz tartozik. A kastély múzeumként működik, és bemutatja, hogyan éltek a régi korok embere.


Történelmi szállodák és ifjúsági szállóként működő kastélyok

Különleges élményt kínálnak a többnapos történelmi túracsomagok, amelyek történelmi útvonalakon keresztül összesen hét történelmi kastélyba kalauzolják el a vendégeket, akiknek felejthetetlen utazásban lehet részük a Wilhelm Tell vagy a Glacier expresszvonatokkal. További információkért keresse fel awww.MySwitzerland.com/historische_packages oldalt. És még valami: aki azt hiszi, a kastélyokban eltöltött éjszaka megfizethetetlen, annak kellemes meglepetésben lesz része. Svájcban ugyanis több mit 50 olyan ifjúsági szállás létezik, amelyeknek mesés várak, történelmi villák vagy akár kastélyok adnak otthont. Ilyen például a Schlössli Altenburg Bruggban (Aargau kanton) vagy a Jugendburg Mariastein (Solothurn kanton). További információkért keresse fel awww.mySwitzerland.com/youthhostel oldalt.

„Svájc útja”, a kísértés útja és a La Panoramica
A csodálatos túraútvonalakon érdemes kicsit megpihenni és történelem órákat venni. Az A Pro kastély, az egyik legszebb 16. századi nemesi székhely, nem esik messze a „Svájc útjától“ (Uri). Érdemes megállni Luzernben, ahol a Château Gütsch éppen Csipkerózsika-álmából ébredezik. A „Chemin du Gruyère“ (Freiburg) pedig maga a kísértés. A 13. századi Gruyère kastély mellett található a „Maison du Gruyère“, ahol mindent megtudhatnak a városról elnevezett híres sajtról. Ősszel különösen szép élményt kínál a „La Panoramica“ (Bergell, Graubünden kanton) útvonala, amely a mór stílusú Castelmur mellett elhaladva Soglioig vezet, ahol a Palazzo Salis romantikus kertjének (1989-ben az év történelmi szállodája volt) tölgyfái alatt, illetve a gyümölcsfaliget felett melankolikus nyugalom uralkodik.

Svájc történelmi szállodái
A “nem piszkos – patinás“ jelszó alatt egyesül Svájc 45 szállodája, amelyek a „Swiss Historic Hotels“ egyesület tagjai. A tagság egyik fontos kritériuma, hogy a szálloda legalább 50 éve működjön egy történelmi épületben, továbbá, hogy helyiségei és berendezése túlnyomórészt történelmi múlttal rendelkezzenek. Az egyesület 2004-ben alapult a hotelleriesuisse, az ICOMOS Schweiz és más turisztikai, szállodaipari, marketing és kulturális téren működő partnerek kezdeményezése alapján.
www.swiss-historic-hotels.ch

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest