… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Női bőrtáska – mi kell a gondozásához?

Női bőrtáska – mi kell a gondozásához?

A női bőrtáska gyönyörű, divatos, utánozhatatlan. Tökéletes választás. Ahhoz, hogy ez a ragyogó kisugárzás idővel se halványuljon el, érdemes bevetni egy-két praktikát. Mert az tény, hogy a bőr gondozása külön figyelmet igényel. (x)

Mit is jelent a gondos ápolás?

Sokan azt gondolják, hogy a bőrre úgy kell vigyázni, mint a porcelánra, ami törékeny és pillanatok alatt megsérülhet. Azért ez így, ebben a formában túlzás. A CCC széles választékában szereplő bőr típusok minőségiek, azaz az alapanyaguk olyan bőr, ami bírja a gyűrődést. Ettől függetlenül az vitathatatlan tény, hogy a gondoskodás az esetében elmaradhatatlan.

Az első lépés az odafigyelés. Nyilván nem arra gondolunk, hogy minden egyes lépésnél arra kell koncentrálni, hogy mihez ér hozzá a női bőrtáska, esetleg hozzáütődik-e bármihez. A kisebb balesetek gyakorlatilag elkerülhetetlenek, ez az élet velejárója. Főleg akkor, ha a kiszemelt modell amúgy a mindennapok kelléke. Ekkor különösen fontos tudatosítani, hogy minden másodpercben esélytelen a táska megóvására koncentrálni. De ettől még persze akadnak olyan dolgok, amik elkerülendőek. Nem érdemes például nagy távolságból reptetni letevéskor, mert a dobálás nem tesz neki jót. És történetesen az éles tárgyakat, savas, maró hatású anyagokat is célszerű távolról elkerülni.

Hogyan érdemes a tisztításhoz hozzákezdeni?

Nem bonyolult szerencsére a folyamat. Egy nedves rongy bőven elegendő hozzá. Pár könnyed mozdulattal a táska letörölgethető. Azokra a részekre érdemes jobban odafigyelni, amelyeken látványos a szennyeződés, de egyébként a felület egésze áttörölhető. A csillogó végeredmény borítékolható. Ha a szennyeződések eltűntek, akkor következhet a száraz rongyos kezelés a nedvesség felszívásához. A bőr nem viseli jól hosszú távon a vizet, úgyhogy egy esős hazatérés után is jó ötlet szárazzá varázsolni. És nem a hajszárító segítségével.

A tárolás is lényeges?

Igen! A bőr nem tűri jól az erős napfényt és a meleget. Könnyen elveszítheti a színét, kifakulhat, amin semmilyen praktika nem segíthet. Ezért aztán napfénytől védett, lehetőleg hűvös helyen ildomos tartani, ahol a bőr szó szerint fellélegezhet, így megakadályozható a berepedezése, a kiszáradása.

De mi történik akkor, ha megvan a baj? A kiszáradás jól kompenzálható bőrvédő olaj bedörzsölésével. A nedvesség pedig kizárólag szobahőmérsékleten „szárítható ki”. Hőhatás a bőr táskát nem érheti, mert ebben az esetben a nedvesség elpárolgása közben a zsugorodás, ezáltal a torzulás, deformálódás garantálható.

A díszítések is megvédhetőek?

A CCC online felületén számtalan érdekes, divatos motívummal, kővel, lánccal ékesített modell vásárolható meg. Vagyis jogos a kérdés, milyen módon őrizhető meg a díszítőelemek épsége? Nos, elsősorban odafigyeléssel. A karcolódások a fémfelületeken meglátszódnak, és ez nagyjából semmilyen módon sem korrigálható a későbbiekben. Minél ékesebb a kiszemelt modell, annál inkább érdemes tudatosítani, hogy a fokozott odafigyelés elkerülhetetlen.

A CCC üzleteiben országszerte személyesen is megtapasztalható, mit jelent a bőr érintése, milyen az az illat, ami páratlan, és milyen az a látvány, amit csak a bőr képes garantálni, semmi más!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest