… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Munkaruha kezelése otthon és az üzleti életben

Munkaruha kezelése otthon és az üzleti életben

Napjainkban sok olyan munkahely létezik, ahol kötelező a munkaruha viselése.

Nem csak kényelmi szempontok dominálnak, hanem az adott munkavállalók, alkalmazottak biztonsága is. A higiénia is nagyon lényeges szempont, főleg, ha olyan szegmensről van szó, mint egészségügy vagy élelmiszeripar. Egyes munkahelyeken – főként, ahol nem dolgoznak sokan – a cég vagy vállalat nem veszi a nyakába a munkaruhával, pontosabban azok tisztításával kapcsolatos nyűgöt, azaz a munkavállalókra bízza a munkaruházat karbantartását, tisztítását, míg egy-egy nagyobb vállalat olyan céget bíz meg ezzel, akik sok éves múlttal és nagyfokú tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Hogyan kezeljük a munkaruhát? Mi magunk otthon vagy bízzunk meg ezzel egy céget?

Munkaruha kezelése otthon

Számtalan alkalmazott a saját otthonában tölt el sok-sok időt, hogy a hétfői munkakezdésre tiszta és vasalt munkaruhája legyen. Természetesen, otthon is meg lehet ezt oldani, de ahhoz, hogy mindig makulátlan legyen a munkahelyi ruházatunk, nem árt néhány szabályt betartani.

Ha sokáig szeretnénk megőrizni a munkaruházat makulátlanságát, akkor otthon soha ne viseljük. Ha már látunk azon egy-két halvány foltot, akkor is indítsunk el egy mosást, mert azok a szennyeződések, amelyek több napig a szövetben maradnak, sokkal nehezebben távolíthatók el a ruhából.

A munkaruházat színe és szövete, anyaga csak akkor nem sérül, ha minden esetben betartjuk a gyártó mosási utasításait. Vannak olyan anyagok, amelyek csak kézzel moshatók, de a mosási hőfok be nem tartása is roncsolhatja a szövetet, ezzel pedig a munkaruházat élettartama rövidül meg.

A megfelelő mosószer használata szintén elemi, ha sokáig szeretnénk élvezni a munkaruhánkat. Ha nem a megfelelő mosószert használjuk, az károsíthatja a ruha szövetét, csakúgy, mint a nem megfelelő szárítás. Ha túl nagy hőmérsékleten szárítunk egyes anyagokat, akkor azok összezsugorodnak és ezzel tönkre is mennek. Az otthoni mosás tehát sok-sok gondot okozhat, ezért is érdemes egy erre specializálódott cégre bízni ezeket a feladatokat, szolgáltatásokat.

Munkaruha kezelése az üzleti életben

Amennyiben egy-egy cégnél sok alkalmazott dolgozik és kötelező a munkaruházat viselése, érdemes megbízni egy olyan céget, amely szakszerűen képes a munkaruházat karbantartatására, mosására, tisztítására.

Egy ilyen cég, más szolgáltatásokat is biztosíthat a cége számára. Ilyen például a széles választék biztosítása munkaruházat terén. Üzletágtól függetlenül olyan ruhákat kínálnak, amelyek megfelelnek az előírt munkahelyi követelményeknek. Ezek a ruhák a kényelmet, a dizájnt és a biztonságot kombinálják.

A cég által biztosított ruházat mindenképpen illeszkedni fog a vállalkozás arculatához, illetve a ruházatot át is alakítják, hogy az illeszkedjen a viselőjéhez.

Amennyiben egy cégnek nincs kapacitása arra, hogy a munkavállalók munkahelyi ruházatával foglalkozzon, úgy a cég ezt a terhet is leveszi a cégvezetés válláról. A további szolgáltatásaik közé tartozik a ruhák átvétele, mosása, ellenőrzése és javítása is. Egyetlen cégtől ennyiféle szolgáltatás, mindenképpen megér egy próbát.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest