… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Milyen a tökéletes táska egy üzleti tárgyaláshoz?

Milyen a tökéletes táska egy üzleti tárgyaláshoz?

Egy üzleti tárgyaláson sok fontos dolog dől el, melynek sikere elsősorban szakmai felkészültségünkön és érdekérvényesítő képességünkön múlik. Nem szabad azonban lebecsülni az olyan észrevétlen, mégis komoly befolyásoló szereppel bíró pszichológiai tényezőket sem, mint a pozitív benyomáskeltés és a jó megjelenés. Ennek például üzleti körökben elengedhetetlen tartozéka a tökéletes üzleti táska, ami nem utolsó sorban a saját magabiztosságunkat is erősíti. Arról nem is beszélve, mennyire meg tudja könnyíteni a dolgunkat a praktikus felszereltség – és mekkora blama, ha a táskák, iratok és mappák bonyolult hadával ügyetlenkedünk.

Korszerű trendek

Régen az üzletember egyértelműen felismerhető volt konzervatív öltönyéről és irigyelt, ikonikus diplomatatáskájáról – ma már ez a képlet ennél jóval képlékenyebb: ahogyan az öltöny/kosztüm sem feltétlenül szentírás, de még ahol elvárás is, a stílusa és jellege jóval szélesebb skálán mozog, úgy az aktatáskát is sokkal inkább leváltják a mai kor – főként digitális – igényeinek megfelelő praktikusabb táskatípusok. 

Mivel az üzleti tárgyalás középpontjában a nyomtatott-lefűzött iratkötegek helyét átvették a számítógépes fájlok és a laptopról vezérelt prezentációk, így egy korszerű üzleti táskának szükségképpen ehhez az alapigényhez kell idomulnia.

A férfi üzleti táska

Amennyiben az üzleti tárgyaláson szükségünk van a laptopunkra, legpraktikusabb olyan táskában gondolkodni, amely célzottan egy laptop hordozására is ki van alakítva, ám minden egyéb szükséges holmi – nyomtatott dokumentumok, telefon, irat- és pénztárca, írószer stb. – kényelmes és praktikus elhelyezésére is alkalmas. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról a fontos szempontról sem, hogy mindehhez egyúttal elegáns, az üzleti megjelenésünkhöz passzoló küllem társuljon, azaz legyen kellően komolyan vehető és minőségi. Ez utóbbi kitétellel a laptoptartó hátizsák többé-kevésbé ki is esett a szórásból, ez legfeljebb a nagyon fiatalos és trendi szektorokban működhet, ahol menő kerékpárral érkezni, ám ebben az esetben is adjuk meg a módját egy minőségi darabbal. 

A laptop és az üzleti elegancia két fontos szempontjának metszetében egyértelműen egy minőségi, elegáns, többfunkciós üzleti táska áll, mely egyesíti a laptoptáska és az aktatáska gyakorlati funkcióit. Egy ilyen professzionális üzleti táska több, praktikusan kialakított rekesszel rendelkezik, külön a laptopnak, külön az A4-es iratoknak-mappáknak, és kívül vagy belül zsebes megoldással az egyéb holminak: telefonnak, írószernek, névjegyeknek, tárcának, esernyőnek stb. Amennyiben igazán elegánsak akarunk lenni, válasszunk belőle minőségi bőr aktatáskát, mely színében harmonizál a cipőnkkel, öltönyünkkel és a többi kiegészítőnkkel (öv, karóra, szemüveg, kabát). Ezek jellemzően kézitáskák, de hasznos, ha van fel- és lecsatolható vállpántja, illetve rendelkezik bőröndre rögzíthető pánttal is.

Amennyiben nincsen szükségünk laptopra, vagy ha nagyobb mennyiségű iratot kell magunkkal vinnünk, jó alternatíva egy bőr irattartó mappa is, mely szintén kapható finom, elegáns, minőségi kivitelben. Ebben vagy fakkos, vagy cipzáras kialakítással általában két különálló A4-es irattartó rekesz, továbbá az írószernek-névjegyeknek stb. kialakított tároló rész található. Szükség esetén egy notebook is elfér benne.

A női üzleti táska

Természetesen ma már egy üzleti tárgyalás során nincsen különbség egy nő és egy férfi között, így szükségleteik és igényeik is jórészt hasonlóak. Vagyis a fent bemutatott szempontok alapján nők számára is tökéletes megoldás a tárgyaláshoz egy praktikusan kialakított, többfunkciós minőségi laptoptáska, mely ugyanakkor nőies megjelenéssel is bír. Egy ilyen aktatáskában biztonságosan kialakított cipzáras rekesz van a laptop számára, egy másik rekesz a nyomtatott dokumentumok tárolására szolgál, és külön zsebek vagy fakkok vannak az apróbb holmik – névjegy, írószer, tárca stb. – praktikus elhelyezésére. Hosszú távon mindenképpen előnyös olyat választani, ami kézben és vállon egyaránt hordható, valamint egy bőrönd kézifogójára is rá lehet erősíteni.

Amennyiben több személyes holmit szeretnénk magunkkal vinni, a kézi laptoptáska mellé viselhetünk egy diszkrét, ám a többi holminkkal harmonizáló bőr válltáskát is. Egy másik alternatívaként a válltáskának jó kiegészítője lehet a kézi notebooktartó vagy egy irattartó mappa – ezekből szintén sokféle kapható, ne adjuk alább a színében, anyagában és stílusában is a megjelenésünkhöz passzoló minőségi  daraboknál. 

Bármelyiket is választjuk közülük egy tárgyalási szituációhoz, ezekkel a megoldásokkal nemcsak a minőségi kiegészítő mint értékmérő, de a praktikusan organizált, komfortosan használható funkció is a javunkat fogja szolgálni.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest