… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Milyen a jó napszemüveg? – 3 fontos tényező, aminek meg kell felelnie

Milyen a jó napszemüveg? – 3 fontos tényező, aminek meg kell felelnie

A napszemüveg egy közkedvelt kiegészítő, amit előszeretettel viselünk, ha fel akarjuk dobni a hétköznapi megjelenésünket. Azonban az esztétikai hatás mellett más funkciókat is ellát ez a nagyszerű divatkellék. De milyen a jó napszemüveg? Íme három fontos tényező, amelyeket figyelembe véve könnyebb lesz a választás. (x)

  1. UV-védelem

Egy sportos eleganciát képviselő Armani napszemüveg és egy fiatalos Guess napszemüveg között számtalan különbség van, a formavilágtól kezdve egészen a márka szellemiségéig. Egy valami azonban közös bennük: a napszemüveg lelke, az UV-szűrős lencse, amely védi a szemet a káros ultraibolya sugaraktól.

Az ultraibolya, vagyis UV-sugarak komoly károkat tudnak okozni a szemünkben, ezért mindennél fontosabb, hogy olyan napszemüveget válasszunk, amely 400 nanométerig 100%-ban kiszűri az UV-sugarakat. Az ilyen típusú lencsék UV400-as jelöléssel vannak ellátva, így könnyen meggyőződhetünk arról, hogy a megfelelő típust választottuk.

  1. Látáskomfort

A napszemüveg egyik legkézenfekvőbb funkciója, hogy segít elviselhetőbbé tenni számunkra a napsütést. Mivel az erős fény, a káprázás, a becsillanások és a fényvisszatükröződések nagyon bántóak tudnak lenni, hunyorogni kezdünk, amitől szemünk gyorsan elfáradhat.

Éppen ezért a második szempont, amelynek egy jó napszemüvegnek meg kell felelnie az, hogy gondoskodik a megfelelő látáskomfort meglétéről. A sötétített napszemüveg lencsék színe és a különféle választható szűrők (pl. polárszűrő) segítenek abban, hogy a legnagyobb napsütésben is kényelmes legyen szabad téren tartózkodni.

  1. Kontrasztos kép

Végül, de nem utolsó sorban egy, a látáskomforthoz ugyancsak kapcsolódó szempont kerül szóba. A napszemüveg lencsékhez – ahogy fentebb már írtuk – különféle szűrőket kérhetünk, emellett sok esetben a lencse színét is mi választhatjuk ki egy meghatározott paletta alapján.

Többek közt ezekből a tulajdonságokból adódik össze a harmadik fontos tényező, ami nem más, mint a kitűnő, kontrasztos kép, amit a napszemüvegen keresztül pillantva kapunk. Ez is sokkal kényelmesebbé teszi a szemüveg viselését és nem engedi a szemnek, hogy idő előtt elfáradjon.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest