… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Magassarkú csizma – tökéletes módja annak, hogy feldobjuk a tavaszi öltözékünket

Magassarkú csizma – tökéletes módja annak, hogy feldobjuk a tavaszi öltözékünket

A csizma több évszakos lábbeli. Léteznek olyan vékony fazonok is, amelyek akár egy nyár esti partira is bevethetőek, ám a legtöbben mégis tipikusan télen és ősszel hordják a csizmát. Pedig igazán jól szetteket lehet alkotni velük, még tavasszal is.

Szoknyához és ruhához a legtökéletesebb választás

Szoknyához és ruhához a legtökéletesebb választás

A szoknya és a ruha akkor is vagány szettet ad ki egy dögös magassarkú csizmával, ha vékony, tavaszi pamut- vagy lenruháról van szó. Sőt, ha a vidéki vagy cowboy lány stílust szeretnénk belecsempészni az outfitünkbe, akkor kifejezetten jól tud esni a virágos vékony tavaszi ruhának a magassarkú western csizma egy farmerkabát kíséretében. Ezt akkor is némi módosítással meg tudjuk valósítani, ha nem western csizmát, hanem egy klasszikus hosszúszárú darabot veszünk fel hozzá. A csizma ebből a szempontból univerzális, mert nem csak a ruhát és a farmert bírja, hanem rövidnadrágot, na meg a minit is. Ez a lábbeli, főleg ha magassarkú, mindenféle ruházathoz remek választás lehet tehát ebből adódóan.

Magassarkú csizma – minden testalkat legjobb barátja lehet

A magas sarok alapvetően jól mutat mindenkinek. Viszont ha ez csizmaformába van öntve, akkor igazán dögös hatást érhetünk el vele. Persze a csizmaszár magasságára itt is figyelni kell. Hiába a magas sarok, ha bokánál elvágja a csizma a lábszárunkat, pont ott, ahol nekünk egyébként is vastag. Hiába a hosszúszárú bőrcsizma, ha túl vékony a vádlink hozzá és „lötyög” benne a lábszárunk. Vagyis van azért pár alapvető viselési szabály, aminek érdemes eleget tenni. Ha molettebb testalkatok vagyunk, és vastagabb a vádlink, akkor a csizmaszár ne pont a vádli aljánál érjen véget. Ez azoknak sem előnyös, akiknek kifejezetten vékony a vádlijuk. Ha viszont az túlzottan vékony, akkor kerüljük a vádli vonalát követő csizmákat, inkább olyat válasszunk, ami kicsit vastagabb anyagú, „öntartó” fazon. A magasszárú csizmák magas sarokkal optikailag nyújtanak a rövidszárú csizmákhoz képest. Ha pedig már eldöntöttük, hogy vásárolni szeretnénk, a csizmákból mindenféle variációt megnézhetünk és megvehetünk magunknak itt: https://www.ecipo.hu/noi/csizmak-es-egyebek/csizmak.html. A szabály a szárakról fontos, ugyanakkor ez a szabály nem érvényes, ha a csizma sarka megfelelően magas. Van az a pont, ahol a bokacsizma és a magasszárú csizma is dögösen megnyújtja az alkatot, főleg ha a bokacsizma hosszított szárú.

Hosszított bokacsizma – praktikus választás mindenkinek 

Ha a bokacsizma szára nem bokánál, hanem lábszárnál ér véget, pontosabban a vádli vége és a boka között, akkor minden alkathoz tökéletes választás lesz. De még így is felmerül a kérdés, hogy ilyet, vagy egy hosszúszárút válasszunk inkább? Amennyiben nem zavaró, és egyszerűen levehetőnek érezzük, minden további nélkül a magas szár ajánlott. Sokan nem kedvelik azért, mert például egy slim farmert csak úgy tudnak felvenni benne, ha nem bujtatják a csizmaszárat a nadrág alá. Ezért azok számára például zavaró lehet, akik nagyon szeretik a slim fit vagy skinny farmert, de nem akarnak mindennap csizmásnak öltözni. Ebben az esetben a bokacsizma tökéletesen megfelelő, amit a https://www.ecipo.hu/noi/csizmak-es-egyebek/bokacsizma.html oldalon többféle modellben meg is vásárolhatunk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest