… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Különc énekesnő elképesztő hanggal- Beth Ditto a Balaton Soundon!

Különc énekesnő elképesztő hanggal- Beth Ditto a Balaton Soundon!

Idén a Balaton Soundon ismét világsztárokat köszönthetünk a nagyszínpadon. Az immár 6. alkalommal megrendezett fesztiválon fellép a világhírű Gossip. Az együttes nagyhangú énekesnője nem csak különc stílusáról, és elképesztő zenei érzékéről ismert, hanem igazi plus size példakép is ő nők százainak szemében!

Korunk legmarkánsabb előadónője
Az angol Gossip banda frontemberével, ha valaki találkozik, egyhamar biztosan nem felejti el. Amellett, hogy az énekesnő nyíltan vállalja másságát, és persze kilóit is, énekhangja falakat mozgat meg. A sztár 13 évesen elhagyta a szülői házat, és nagynénjéhez költözött. Mint oly sok meg nem értett művésznek, Beth-nek sem volt könnyű gyerekkora, amellett, hogy szegény családban született, a lány kívülállónak érezte magát szülővárosában, Searcy-ban, leszbikus beállítottsága miatt.

Beth 17 évesen Olympiába költözött  2 barátjával, Nathan Howdeswell-el, és Kathy Mendonca-val, ahol a zene mindhármuk életét megváltoztatta. 2006-ban hatalmas felháborodást keltett kijelentése egy interjú során, mikor azt nyilatkozta, gyerekkorában gyakran evett otthon mókusokat. Azóta hihetetlen sikereket ért el Gossip nevű együttesével, melynek nem csak énekese, de zeneszerzője is egyben. Első albumuk 2001-ben jelent meg That’s not What I Heard címmel, a csapat 3. lemezükkel a Standing in the Way of Controllal került relfektorfénybe, a lemez címadó száma a Skins című sorozat betétdalaként vált ismertté. Az új album a Joyful Noise idén áprilisban debütált, egyúttal az énekesnő saját szóló kislemezt is kiadott még ugyanebben az évben. Az együttes stílusa sokat változott az évek folyamán, ma az indietronica műfaj populárisabb irányzatát képviseli. Idén a Balaton Sound 2. napján legújabb lemezét az I Love You Dude-ot mutatja be a nagyközönségnek.

Énekesnőből plus size példakép
Beth Ditto mindenkit meglepett, mikor nemrégiben a Love magazin címlapján meztelenül pózolt, és úgy nyilatkozott nem szégyelli a kövérségét, sőt élvezi, és minden alkalmat megragad, hogy ezt megmutathassa. Később mindenkit meglepett, mikor az NME díszkiosztóján Az Év legszexisebb nőjének jelölték, végül Kate Moss ütötte ki a nyeregből a duci dívát.

Az énekesnő különc stílusa, és magabiztossága nők százainak adta vissza a hitét saját magában. Beth Ditto nem rejt véka alá semmit, fellépő ruhái mindig extravagánsak, csillogó, flitteres, olykor igencsak szűk sztreccses ruhákat hordd, néhány éve saját plus size kollekcióját is piacra dobta az Evans márkával közösen.  A híresség csöppet sem mondható a 21. század női ideáljának, nem csak telt idomai, de borotválatlan hónalja, és polgárpukkasztó stílusa miatt is. Ő mégis bátran vállalja önmagát, és nők millióinak állít példaképet.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest