… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Kulisszatitkok minden idők legjobb táncos filmjeiből

Kulisszatitkok minden idők legjobb táncos filmjeiből

Tudtad, hogy a Dirty Dancing igaz történet alapján készült? És, hogy Natalie Portmant egy világhírű balett táncos készítette fel a szerepre? Összegyűjtöttük minden idők 5 legjobb táncos filmjét, és utánanéztünk a legérdekesebb kulisszatitkoknak is, valamint, hogy hogyan készültek a szereplők a táncos jelenetekre!

sajtoklub.rtlklub.hu

Dirty Dancing egy igaz történet alapján
Ki ne emlékezne Jennifer Gray és Patrick Swayze nagyszerű kettősére? Az 1963 nyarán játszódó történet szerint a 17 éves Baby megismerkedik a jóképű tánctanárral Johnny-val, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Mikor Johnny-t az utolsó pillanatban faképnél hagyja a partnere, Baby veszi át a helyét. A film, mely mindenidők egyik legnagyobb klasszikusa, igaz történetet mesél el. A forgatókönyvet Eleanor Bergstein írta, méghozzá saját élményei alapján. Bergstein, ugyanúgy, mint a film női főszereplője, gazdag családban nőtt fel, és gyakran nyaralt luxus szállodákban. A fiatal lány nővérével esténként kiszökött, és táncolni ment. Méghozzá egy akkoriban tiltott táncot tanultak, olyat, amit a szüleik soha nem engedélyeztek volna. A film szereplőválogatása során, mikor Jennifer Gray besétált a terembe Bergstein azonnal látta magát a lányban, egyértelműen ő volt a befutó, a férfi főszereplőt azonban sokat keresték, mire rátaláltak Patrick Swayze-re. A produkció érdekessége, hogy az utolsó nagy táncos jelenet, mikor Baby és Johnny egymás felé mászik, valójában nem volt benne a forgatókönyvben, se a koreográfiában, a két színész csak szórakozott, mikor bemelegítettek. A rendezőnek viszont annyira megtetszett, hogy megtartotta a filmben is.

Flashdance, egy jelenet, ami kultuszt teremtett
Bár a Flashdance 1983-ban készült, számos mai zenés produkción rajtahagyta nyomát, az ismert koreográfia szerepelt már Jennifer Lopez, és Madonna klipjében is. A lábszárvédő és a szaggatott vállkidobós póló divatot teremtett, és azóta is népszerű viselet a táncosok körében. A főszereplő Jennifer Beals a mai napig megőrizte a kislányos báját, a színésznő számos filmet tudhat maga mögött, mégis nevét ma is mindenki a Flashdance-szel köti össze. Beals, azzal, hogy megkapta a szerepet, olyan hírességekez ütött ki a versenyből, mint Demi Moore.  Az akkor mindössze 19 éves lány, még a Yale hallgatója volt, mikor megkapta Alex Owens szerepét, a lányét, aki nappal hegesztőmunkásként dolgozik, esténként táncosnőként lép fel egy bárban, és világhírű tánckarrierről álmodik. A táncos jelenetekben persze Beals-nek is, mint sok más színésznek dublőrje volt, méghozzá három is a komplex táncmozgások miatt! Az egyik ezek közül egy férfi volt állítólag. A híressé vált, nagy jelenetben Sharon Shapiro az országos tornászbajnok táncolt.

Hölgyválasz, Mr. Gere végre megtanul táncolni

sajtoklub.rtlklub.hu

A film az 1996-os díjnyertes Hölgyválasz remake-je. A történet John Clarke-ról, a családapáról szól, aki úgy érzi, valami hiányzik az életéből. Egy nap megpillantja Paulinát Miss Mitzi táncstúdiójában. A férfit kísérti a lány képe, így követi a lányt a táncstúdióba, és beiratkozik. Azt tudjuk, hogy Jennifer Lopez táncos lábbal született, de mi a helyzet Mr. Gere-el? A színész elmondása szerint négy hónapig heti négyszer vett táncórákat a forgatást megelőzően. Jennifer Lopeznek kevesebb gondja akadt ezen a téren, a színésznő kislánykora óta tanult balettozni, és otthonosan mozgott a jazztánc, és flamenco világában is. Ugyanakkor elmondta a szalontáncok technikájának elsajátítása számára is nehéznek bizonyult. „Teljesen más művészeti és mozgásforma, igazi kihívás volt megtanulni.”- nyilatkozta a filmmel kapcsolatban a színésznő.

Step up, egy valódi szerelem története
A Step up a Dirty Dancing-hez hasonlóan a semmiből lett híres, a filmben egyetlen ismert arc sem szerepelt. Tulajdonképpen egy 90 perces jól megkoreografált videoklipet kaptunk, mely sikerre ítélt számok hadával volt megtűzdelve. A filmet Anne Fletcher a neves koreográfus rendezte, aki olyan produkciót szeretett volna, melyben ismeretlen fiatalok, ugyanakkor felfedezetlen őstehetségek szerepelnek. A filmben Erik Feig a producer saját élményei is helyet kaptak, Feig ugyanis tinédzser volt, mikor néhány barátjával betörtek valahova randalírozni, és ezért közmunkára ítélték őket. Innen jött a főszereplő Tyler Gage a karaktere. A rendező elmondta, nem volt dublőr, mindent a fiatalok csináltak, még a szenvedély, és a szerelem is igazi volt, hiszen Channing Tatum azóta feleségül vette filmbeli partnernőjét. A film sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Step up 4 augusztusban kerül a mozikba!

Fekete hattyú
Az öt Oscar-díjas film főszereplője Natalie Portman először barátnőjét Mila Kunist ajánlotta a szerepre, mikor felkereste a produkció ötletével Darren Aronofsky. A két színésznő hat hónapon keresztül készült a szerepre. A kemény edzések alatt testük izomzatát alakították, hogy minél inkább hasonlítson a táncosok testfelépítéséhez. Natalie, és Mila napi öt balett órán vett részt. A szerep bizony komoly diétát is igényelt, Natalie Portman 10 kilótól szabadult meg. Az edzéseket a világhírű balett táncosnő Georgina Parkinson tartotta.

Portman dublőrje Sarah Lane balett táncos volt, a lány állítása szerint a legnehezebb elemeket neki kellett eltáncolnia, és a közeli test és láb képeket is róla készítették, Portman fejét digitálisan tették rá később. Thomas Leroy a balett igazgató, koreográfus karakterét, a New York City Balett társalapítójáról mintázták. Az igazgató hitvallása ugyanis, hogy egy igazi művész a szexualitáson keresztül közelít a táncosaihoz.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest