… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Kulisszatitkok Johnny Depp új vámpírfilmjéből

Kulisszatitkok Johnny Depp új vámpírfilmjéből

A Johnny Depp, Tim Burton páros ismét összeállt, hogy sötéthumorú vámpírfilmet készítsenek. A kulisszák mögé a rendező és kedvenc színészének segítségével pillanthattunk be! Johnny Depp arról mesélt, hogyan készült szerepre, Tim Burton pedig a forgatással kapcsolatban osztott meg titkokat.

Igazi kastélyt építettek digitális effektek helyett
Tim Burton legutóbbi filmje az Alice Csodaországban után most egy teljesen más fába vágta fejszéjét, a rendező elmondta, ez a sötétebb világ sokkal kényelmesebb számára. Legutóbbi filmjénél a töménytelen mennyiségű digitális trükk miatt folyamatosan greenbox előtt forgattak, ami annyira megviselte Burton idegeit, hogy kétségbeesetten menekült vissza saját jól ismert világába, megépíttetett egy mozi kastélyt, és a jól ismert temetőkabaréba vetette magát. Bár a jelenetek tartogatnak digitális részeket, Burton meggyőzte a Warner Brost, hogy építsenek fel az angliai Pinewood Stúdió mögött egy félelmetes kastélyhasonmást.

A jól ismert Burton szereplőgárda

„Jó volt ide jönni dolgozni, végre nem mindig csak a rikító zöldet bámultam. Ez a film egy igazi félelmetes szappanopera, ahol a színészeknek nehéz dolguk van. Az élő díszletek rengeteget segítenek a színészeknek, sokkal szórakoztatóbb volt így dolgozni”- mondta Burton. Az szereplők között egyébként jónéhány ismert arc tűnik fel, köztük a népszerű jellegzetes Burton karakterek. A színészek között jelen van Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Chloe Moretz, és Christopher Lee.

A történet

A film május 10-én érkezik a mozikba Magyarországon, az első előzetes vegyes reakciókat váltott ki, ránézésre egyáltalán nem egy csöpögős Alkonyat filmmel van dolgunk, sokkal inkább a vámpíros filmek mai pop-kultúrájának humoros bemutatásával. A produkcióban Johnny Depp alakítja a főszereplőt Barnabas Collins-t a 18. századi playboyt. A történet 1752-ben játszódik, Naomi és Joshua Collins Amerikában kezdenek új életet. 20 évvel később a kisfiúból Barnabasból felnőtt férfi lesz, aki igazi nőcsábász hírében áll. Egy nap azonban hibát követ el, összetöri Angelique Bouchard a boszorkány szívét, aki bosszúból vámpírrá változtatja Barnabást, majd egy földalatti kriptába zárja. Barnabas 1972-ig raboskodik ott, majd amikor visszatér, rájön a világ elég nagyot változott saját ideje óta. A történet alapja a legendás Dan Curtis által készített Dark Shadows tv sorozatból van, mely 1225 részen keresztül ment 1971-ig.

Depp, és Burton emlékei a sorozatról
Johnny Depp, Tim Burton és Michelle Pfeiffer elmondták, meghatározó emlékeik vannak erről az időszakról, a sorozat miatt minden délután sietve rohantak haza az iskolából. „Imádtam nézni, igazi élmény volt, nehéz volt, mikor ki kellett hagyni egy-egy epizódot. Délután háromkor kezdődött, és nekünk pont akkor ért véget az iskola.”- emlékszik vissza Depp. Mikor gyerekként elköltöztek szülővárosából, nem voltak barátai, mégis könnyen kötött barátságot, mert azzal, aki ismerte a sorozatot könnyű volt kapcsolatot teremteni.

Johnny Depp

Persze Tim Burton sincs ezzel másképp. „Nagyon megérintett, mikor 14, 15 éves voltam. Miközben néztem, úgy éreztem, mintha nem is ebbe a világba tartoznék. Ez a furcsa vámpír és világa nagy hatással volt rám. Így visszanézve azonban szörnyű lehet a mai ember számára, kb. olyan mint most, ha valaki megnézi az eredeti Star Treket. Furcsa.  Mi szerettünk volna belőle egy mixet csinálni. A legtöbb filmem, amit rendeztem, a világos és a sötét keveréke, vagyis a borongós hangulat és a humor egyvelege. Ebbe a produkcióba is ilyen elemek kerültek.”- meséli a rendező.

Helena Bonham Carter

Így készült…
„Sosem akartam vámpírfilmet készíteni. A stúdió nem szereti hallani tőlem, de ez egy kísérlet. Valami olyat alkottam, amit még magam sem tudok kategorizálni, ezért izgalmas.Sötét gótikus dráma, vagy temető komédia? Vagy mindkettő? ”- mondta Burton.

A filmben Johnny Depp természetesen ismét felismerhetetlenségig van sminkelve, Helena Bonham Carter szerint, azonban a színész imádja ezt. „Csak rá kell nézni, csak akkor csinál meg egy jelenetet, ha fekete szemceruzával kihúzott szemeket viselhet.”- mondta Carter. Depp komoly átváltozáson ment át a film kedvéért, ujjait meghosszabbították karmokkal, emellett gumiszerű fogpótlást, és profi sminket kapott.  Depp elmondta egyszerűen rajonganak egymásért Burtonnal, ez a hetedik élőszereplős együttműködésük, ugyanakkor a színész még mindig azt érzi, hogy óriási kihívás elé néz, ha belép Burton univerzumába. Depp mindig portrét készít a karakterekről, akiket eljátszik,  hogy belelásson a szívükbe, és gondolataikba. A szereplők hangját is sokáig gyakorolja, és erre van is egy jól bevált technikája. Visszafelé számol 10-től, úgy hogy az elején, saját hangján beszél, majd egyre több akcentust, és hangsúlyt gyűjt össze mire eljut a nulláig. A film egyik szereplője szerint, a  színész  trükkjei hatásosak. „Az egyik jelenet felvétele során hipnotizál engem. Én egyszerűen csak követtem a szememmel az ujját, olykor pedig a szemébe néztem, és ahogy hallgattam a hangját, szinte transzba estem. Ez a srác tényleg tud valamit.” –mondta Jackie Earle Haley.

A forgatáson Burton a megszokott csapattal dolgozott a kamerák mögött is, beleértve Colleen Atwood jelmeztervezőt, Danny Elfman zeneszerzőt, és Rich Heinrichs látványtervezőt, aki Oscart nyert Burton Az Álmosvölgy legendája című filmjének tervezéséért. Richard Zanuck producer szerint egyedülálló produkció született. „Leginkább a Büszkeség és Balítélet, valamint a Zombik kombinációja. Egyszerűen lehengerlő.”- mondta Zanuck.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest