… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Kiadnád a lakásod? Így növeld az értékét!

Kiadnád a lakásod? Így növeld az értékét!

A home staging, vagyis a kiadásra, eladásra való felkészítés nem csak esztétikusabb, szebb lakást eredményez, de az értékét is nagyban növeli az ingatlannak. Miért ne vágnál bele azonnal? Tippjeinkkel egészen biztosan hamar bérlőkre találsz, és a felújítás költségei is megtérülnek.

Az albérletekre az egész országban óriási kereslet van, hiszen ősszel a felsőoktatásba is visszatérnek a diákok, akik leginkább fiatalos, trendi lakást keresnek. Nem gond, ha a kiadandó otthonod eddig nem feltétlenül felelt meg ennek az elvárásnak, ugyanis a következő tippek segítségével könnyedén feldobhatod a tereket úgy, hogy ne kelljen mélyen a zsebedbe nyúlnod.

Nézesd át a lakás egy külső szemlélővel

Első lépésként hívd át egy ismerősödet, barátodat és kérd meg, hogy tüzetesen nézze át a lakás hibáit, egy külső szemlélő sokkal jobban látja majd, mit kell orvosolni az ingatlanon a meghirdetés előtt. Ezután írd össze az elvégzendő feladatokat, és készíts pontos költségvetést, a lehető legolcsóbb megoldásokat keresve. A lényeg, hogy tiszta és modern összhatás várja az érdeklődőket.

Festés mindenekelőtt

Ajánlatos okosan megválasztott, semleges pasztellszínekkel felújítani a falfelületeket. A túl hivalkodó, markáns színű felületek elijeszthetik a bérlőket, fesd át őket például fehérre, bézsre vagy modern hatású pasztellszürke árnyalatokra. Ezzel egy jó alaphangulatot teremthetsz a lakásban. Ha nem szeretnél sokat pepecselni, de tökéletes végeredményre vágysz, válaszd a Poli-Farbe Inntaler Premium latex beltéri falfestéket, amely idén februárban került a polcokra, és máris nagy kedvenc lett. A munkálatok végén adj magadnak időt az alapos kitakarításra, ami nem csak a felmosást jelenti, hanem az ablakok megpucolását és a bútorok áttörlését. Ha kert is tartozik a lakáshoz, azt is tedd rendbe, hogy a bérlők azonnal magukénak érezzék az egész ingatlant.

Tedd egyértelművé a lakáson belüli tereket

Festés végeztével igyekezz átláthatóvá tenni a lakás pontjait. Ügyelj arra, mi az, ami visszakerül a szobákba. Válj meg a felesleges, oda nem illő tárgyaktól, kisebb bútoroktól. A szelektálással sokat tehetsz a sikeres kiadásért. Akkor végeztél jó munkát, ha a szobák világosak, szellősek és minimálisan (éppen csak jelzésértékűen) bútorozottak.

Apró, de fontos trükkök

A besárgult, lepattogzott ajtók és ablakok esetében is ajánlott egy felújítás, az egységes, szép felületű fehér nyílászáró sokat dob a lakás összképén. Némi zománcfestékkel ez is könnyedén megoldható, sőt a régi, kopott székeket, asztalokat is átalakíthatod. Néhány jól elhelyezett tükörrel optikailag növelheted a belső tereket, de a zöldnövények is hamar otthonossá teszik a lakást. A sötét textileket cseréld világosabbra, ezzel üdébb képet adhatsz az egyes helyiségeknek. Végül néhány kedves, ám semleges lakásdekoráció is csalogató lehet, mint például egy gyertyatartó az asztalon, vagy néhány kép a falon.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest