… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Karácsony a lakásban-Ünnepi hangulatvarázsoló tippek

Karácsony a lakásban-Ünnepi hangulatvarázsoló tippek

Íme néhány pénztárcakímélő tipp, hogyan költöztesd be az ünnepi hangulatot lakásodba és a mindennapjaidba! Vannak, akik már december első hetében megkezdik a készülődést, és karácsonyi színekbe öltöztetik lakásukat. Másoknak erről az időszakról, inkább csak az ajándékvásárlás okozta stressz és a tömött áruházak jutnak eszébe. Most adunk néhány praktikus ötletet, mellyel az ünnepi hangulat végleg beköltözik az otthonodba

Karácsonyi illatok
Az illatok hihetetlenül nagy szerepet játszanak a hangulat fokozásban. Manapság számtalan illóolaj közül válogathatunk, melyek kellemes emlékeket ébresztenek, ugyanakkor nyugtató hatással vannak idegeinkre. Az alma-fahéj, és a narancs-szegfűszeg párosítás a legjellegzetesebb karácsonyi illatok. A karácsonyi vásárokban gyönyörű illóolajmécseket kapni. Helyezd el őket a lakás különböző pontjain ezekkel az illatkombinációkkal. Akik nem kedvelik a mesterséges olajokat, természetes megoldásokkal is próbálkozhatnak. A fahéj rudak dekorációs elemként is megállják a helyüket, a fenyőfaágak között nem csak jól mutatnak, de ugyanakkor finom illatot árasztanak. A fahéjat apró darabokra is vághatod. Egy szép karácsonyi tálban helyezz a darabok mellé szegfűszeggel megtűzdelt narancsot, vagy narancshéjat.

Fotó: pinterest

Áfonya és popcorn girland
A díszeket saját kezűleg is elkészítheted. Az egyik legelterjedtebb amerikai hagyomány a popcorn-áfonya girland. Válogasd ki azokat a vörös áfonya szemeket, melyek kemények, a puha, vagy barnás szemeket pedig dobd ki. Készítsd el a pattogatott kukoricát, majd egyszerűen fűzd fel a cérnára egy tű segítségével felváltva az áfonyát és a popcornt. Az elkészült girlandot helyezd a falra, a csillárra, a kandalló fölé, vagy a karácsonyfára.

Fenyő a lakás minden pontján
Helyezz zöld fenyőfaágakat az ablakba, és a csillárra. A fenyőfaágait erősítsd egy dróttal a csillárhoz. Ezt, ha akarod kiegészítheted borostyánnal, magyal levéllel, vagy fagyönggyel is. Ha egyszerű, de szép asztali díszt szeretnél tegyél tobozokat fenyőágak mellé egy tálba, ezt akár  fahéj rudakkal, esetleg almával is színesítheted.

Fotó: pinterest

Az elmaradhatatlan fehér karácsony
Nincs is annál jobb, mikor a hóesést nézve egy pohár forrócsokoládét kortyolgat az ember. Akkor sem kell erről lemondanod, ha az időjárás nem úgy alakul, ahogy szeretnéd. Helyezz fel az ablakra néhány öntapadós hópihematricát, melyek az eredeti hópihék felnagyított változatai. Ha nem is az igazi, de kellemes hangulatot varázsol majd a lakásba.

Gyümölcsös praktikák
Ha saját készítésű gyertyatartót szeretnél, öntsd ki a szegfűszeggel megtűzdelt narancshéjat viasszal. De akár egy maréknyi bogyóval is látványos dekorációt készíthetsz. Tegyél egy csomó vörös áfonyát, vagy más piros színű erdei bogyót egy nagy üvegpohárba vagy üvegvázába.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest