A friss zöldségekről és salátákról ősszel sem szabad megfeledkezni, ráadásul ízletes önteteket is könnyen készíthetünk hozzá! Próbáld ki ezt a joghurtos zöldfűszeres változatot, meglátod, gyerekjáték és isteni az íze!
Joghurtos zöldfűszeres szósz házilag
Hozzávalók: 2 dl natúr joghurt, 1 csomag kapor, 1 csomag petrezselyem, friss bazsalikom, 1 csomag újhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, egy kis citromlé, ízlés szerint cukor.
Elkészítés: a zöldfűszereket megmossuk majd apróra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és nagyon apróra összevágjuk, majd a zöldfűszerekkel együtt a joghurthoz keverjük. A citromlével, sóval, borssal és a cukorral ízesítve jól összekeverjük. Tálalás előtt néhány órára behűtjük. Fontos, hogy ezeket csak közvetlenül tálalás előtt öntsük rá, így megőrzik frissességüket és ropogósságukat!