… ami az élethez kell!

Irány London!

London a világ egyik legizgalmasabb városa, ahol egyszerűen nem lehet unatkozni, annyiféle programlehetőséget és látnivalót rejt. A művészetrajongók, a természetet kedvelők és a sportőrültek is megtalálhatják a nekik a kedvező programokat, ebben próbálunk meg segíteni.

British Museum
A British Museum a világ egyik leghíresebb múzeuma, amely a kezdetektől egészen a napjainkig bemutatja az emberi kultúra alakulását, egy több mint 13 millió tárgyból álló gyűjtemény keretében. Kiállítótermeiben a világ összes kontinense képviselteti magát, megismerkedhetünk az egyiptomi, a közel-keleti, a görög, a római, a távol-keleti, az afrikai és az amerikai történelemmel is. Olyan híres látnivalók találhatóak meg ott, mint a rosette-i kő, de számos ókori görög szobor és múmiagyűjtemény is látható. A múzeumba a belépés díjtalan.

Parkok
Akik nem a múzeumokba vágynak, hanem inkább a természetben élveznék a londoni kirándulást, azoknak számos park áll rendelkezésre. A leghíresebb London királyi parkja a Hyde park, amelynek a legismertebb része a Speaker’s Corner, azaz a szónokok sarka. A Hyde parkon kívül is érdemes megemlíteni parkokat, a St. James Park, amely a Buckingham palota közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A Hyde Parkhoz hasonlóan a Regent’s Parkban is gyakran rendeznek koncertek és szabadtéri színházi előadásokat. Említés szintjén érdemes megjegyezni még a Richmond Parkot, a Bettersea Parkot, vagy a Holland Parkot, mindegyikben akad látnivaló.

Stadiontúra
Ha esetleg valamelyik londoni csapat rajongója vagy, vagy a párod fociőrült, és meg akarod lepni, akkor mindenképp ajánlott valamelyik csapat stadionjába ellátogatni a sportfogadás online hazájában, körülnézni, és végigélvezni egy angol mérkőzést. Londonnak számos focicsapata akad, amely a Premier League-ben játszik, vannak olyan topklubok, mint a Chelsea, meg az Arsenal, de ott van a Tottenham, a West, Ham United és a Crystal Palace is, és természetesen ott a Wembley Stadion, amelyben az angol válogatott játssza a mérkőzéseit, és amelyet a Futball Otthonának is neveznek. A Wembley 90 ezres ülésszámával a második legnagyobb kapacitású stadion Európában, a barcelonai Camp Nou után.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest