… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Így őrizd meg otthonodban a nyári emlékeket!- A legjobb lakásdekorációs ötletek

Így őrizd meg otthonodban a nyári emlékeket!- A legjobb lakásdekorációs ötletek

Néhány kreatív dekorációs ötlet segítségével felelevenítheted a nyár legszebb pillanatait, és becsempészheted otthonodba a tenger hangulatát! A most következőkben megmutatjuk, hogyan  őrizheted meg kreatívan a vakáció közben összegyűlt emlékeket és szuveníreket! 

Tengerparti szuvenírek az ebédlőasztalon


A tengerparti nyaralás emlékeinek megőrzésére az egyik legjobb mód, ha összegyűjtesz néhány kagylót és homokot a partól. Ezeket számos módon felhasználhatod a lakás dekorálásához. Dobd fel az ebédlőasztalt egy mutatós dísszel. Nincs hozzá szükség másra, mint egy átlátszó üveg vázára, vagy mécsesre, és néhány gyertyára. Óvatosan önts az üvegbe néhány centi homokot, tegyél néhány kagylót a tetejére, és helyezz bele középre egy gyertyát. A váza megvédi a lángot a széltől, és a kagylókkal együtt romantikus hangulatvilágítást kölcsönöz otthonodnak.

Praktikus berendezési tárgyak az óceán kincséből
A felhalmozott kagyló rengetegből saját gyönyörű, és praktikus berendezési tárgyakat készíthetsz, legyen szó akár könyvtámasztóról, vagy sótartóról. Ezekkel a pénztárca kímélő dekorációkkal életre keltheted a természetet a lakásodban, és egyedi atmoszférát teremthetsz. A könnytámaszhoz használhatsz kürtcsigát, vagy nagyobb kagylókat is, míg a fésűkagyló héjából nagyszerű só és bors tartó szettet varázsolhatsz, de akár kedvenc fűszereidet is tárolhatod bennük!

Kagylóhéj koszorú
Nem csak karácsonykor dekorálhatod otthonodat hangulatos ünnepi koszorúkkal, a nyár varázsát felélesztheted egy csinos kagylóhéjból készült darabbal is. Néhány egyszerű fehér árnyalatú kagylóval rusztikus díszt kapsz, amit a lakásban és a szabadban is felhasználhatsz.

Óceáni dioráma
Keretezd be legszebb tengerparti fotóidat, vagy egy mutatós hajózási térképet és tedd izgalmassá az óceán kincseivel, így egy gyönyörű 3D-s képet kapsz. Vágd méretre a képeket, és ragaszd fel egy kartonlapra, rögzíts a képekre kartonból kivágott halakat, vagy más tengerparti motívumokat. Ecsettel vigyél fel ragasztót a dioráma aljára, és szórd meg homokkal, a keretet díszítheted kagylókkal is, végül pedig helyezd fel egy kötél segítségével az így kapott diorámát a falra.

A legszebb emlékek egy helyen
A különböző fotókat, képeslapokat, vagy a vakáció legkedvesebb tárgyait megőrizheted egy színes falra akasztott emléktáblán. Helyezz középre egy térképet, és jelöld meg azokat a helyeket, amiken jártál, majd keretezd be a legkedvesebb fotókkal, képeslapokkal, és belépőjegyekkel. Ha pedig a szuveníreknek keresel feltűnő, és mutatós helyet, készíts emlékdobozokat, és helyezd bele a vakáció kedves tárgyait, így egy művészi, kreatív 3D-s kompozíciót kapsz.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest