… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Hotel Hochschober

Hotel Hochschober

1763 méteren, varázslatos hegyek között található Ausztria egyik legszebb és leghangulatosabb hotele, a Hotel Hochschober, ami mára fogalommá vált Ausztriában. A hegyi szállodák egyik leggazdagabb kínálatával várja egész évben vendégeit: a hotelban és a hotelt körülölelő természet pazar világában egyaránt. A hotel filozófiáját egy szóba tömörítve fogalmazta meg: a „HochschoberN”, azaz magyarul „hochschobeRolás” kifejezés mögött a szálloda teljeskörű szolgáltatásainak végtelen élvezete rejlik vendégeik számára.

Hol is található?
Karintia tartományban, a csodálatos hegyvonulatokból álló Nockberge hegység 1.763 m magasban pompázó Turrachi-csúcsán, ahol három hegyi tó (Turracher See, Schwarzsee, Grünsee) valamint Ausztria legnagyobb kiterjedésű, egybefüggő cirbolyafenyőerdeje található.

A Hochschober-történet
A 2009-ben 80 éves jubileumát ünneplő hotelt az évtizedek során folyamatosan bővítették, átalakították. Ma már a harmadik generáció vezeti. Az egykori vendéglátók ugyan nem sejthették, hogy az őket követő két generáció egy fantasztikus dimenziójú szállodát varázsol majd a kis fogadóból, mégis alapgondolatukat, amely ma is a Hochschober filozófia kiindulópontja, már akkor megfogalmazták: az idillikus természeti tájban egy családias, meghitt hangulatú és jó közérzetet biztosító légkört kívántak teremteni vendégeik számára. A 2. és 3. generációs családtagok ezt a hagyományt folytatva, az utazásaik során megismert népek kultúrájából magukkal hoztak egy – egy darabkát azzal a céllal, hogy az általuk átélt élményeket saját szállodájukban megvalósítsák és ezeket nap, mint nap vendégeikkel megosszák.

 „HochschoberN”= „hochschobeRolás”, a szálloda filozófiája
A Hochschober egész évben, a szállodában és a természetben egyaránt színes kínálattal várja vendégeit. Az aktívnak lenni, vagy épp a lustálkodás élvezetének élni, a Hochschober-üdülés filozófiájának alapja, melyet „HochschoberN”, azaz „hochschobeRolásnak” neveznek. A „hochschobeRolás” rugalmasan eltöltendő, egyénre szabott pihenést jelent, melynek során különösen fontos, hogy a vendég a szálloda és a természet nyújtotta pazar kínálatból kedve és tetszése szerint kiválassza a számára legvonzóbbakat és azokat tartózkodása idején minden stressz nélkül élvezze. A naponta megjelenő hotel Hírmondó, a „Turracher Kurier” már a reggelinél informálja a vendégeket az éppen aktuális napi programokról. A szálloda híres arról, hogy minden stresszfaktort igyekszik kiiktatni vendégei életéből arra a pár napra, amíg ott tartózkodnak. Jó példa erre a vízbe dobott telefonokkal teli váza, ami a bejáratnál fogad, utalva arra, hogy a szálloda területén szigorúan tilos a telefonálás, összesen 2 kijelölt fülke alkalmas néhány rövid beszélgetés lebonyolítására. Két vendég szájából hangzott el a nagyon találó „már megint Frühstückstress” mondat, azaz, hogy ebben a szállodában valóban a legnagyobb gondunk az lesz, hogy a több, mint 100 féle reggelire kínált ételből sikerüljön választani kedvünkre valót. Egyébként a különleges kulináris kínálat a „hochschobeRolás” filozófiájának része. Napközben, bárhol az épületben, a 4 kultúrkör világában jellegzetes finomságokból csemegézhet az ember. Az 5 fogásos vacsora pedig a gourmet – utazás csúcspontját jelenti, amelyhez az alapanyagokat környék hegyi gazdálkodóitól szerzik be, de a szálloda maga is büszkélkedhet saját készítésű különlegességekkel, mint a paraszt-, és a diókenyér vagy az ínycsiklandozó lekvárok.


Északi élményvilág
A hideg és meleg váltakozásának játékában rejlik az északi Hochschober-világ különleges vonzalma. Többféle szauna, a Turrachi-tó partján található cirbolyafenyő-szauna faház, gőzfürdő és a „Kelta kályha” elnevezésű tepidárium áll a vendégek rendelkezésére.

Mediterrán élményvilág
A Turrachi-tóból leválasztott, 28-30 C-ra melegített, 25 x 10 m vízfelülettel rendelkező tófürdő egész évben felejthetetlen élményt nyújt, ahogy a három szabadtéri pezsgőfürdő-medence, amelyek az Alpok legmagasabban fekvő 36 és 38 °C vízhőmérséklettel rendelkező kültéri medencéi.

Keleti élményvilág
Az Alpok egyetlen orientális fürdőházában, a Hamam-ban a nagy központi terem a meleg haskővel, az illatos kamrák, a „Szultánbirodalom” elnevezésű pihenőhelyiség és természetesen a jellegzetes hamam-mosdatások, mind-mind az 1001 éjszaka világába repítik a vendégeket.

Távol-keleti élményvilág
A négyemeletes Kína-torony egy darabka Kínát tár elénk közvetlenül a tó partján emelkedve. Az emeletek jelöléséhez a kínai számelmélet számjegyeit választották, amelyek állítólag pozitív erőkkel bírnak és a különleges szerencsét jelképezik. A legfelső emeleten különleges teaház várja a szálloda lakóit, valamint lehetőség van jógázni, és speciális masszázsok kipróbálására is, távol-keleti szakemberek segítségével.

Milyen újdonságokkal vár a hotel?
A ROLFING® kezelés minden korosztály számára segít a helytelen testtartás kiküszöbölésében, és az „újra egyenes járás” kellemes testi és szellemi érzetének elérésében. Naponta gimnasztika, vízigimnasztika, Qi Gong, Tai Chi, jóga, Zen-gimnasztika, gerinctorna, terheléses tréning, és Pilates várja a mozogni kívánókat. A hegyvidéki nyár, amely május végétől szeptemberig tart, gazdag és aktív programot kínál a természet világában, annak felfedezésére, megtapasztalására és élvezetére. Ráadásul a magaslati levegő bizonyítottan jótékony hatású az egészségre, a levegő pollen-mentes és a hegyen nincs tikkasztó hőség. A Turrachi-csúcs ideális terepet nyújt a nordic-walking- és a magaslati futás kedvelőinek is. A lankás Nockberge hegység szelíd hegyvonulatai, és a mountainbike útvonalak a hegyi kerékpározók paradicsoma. Összesen 1.000 km különböző nehézségi fokozatú kerékpárút várja a sport szerelmeseit. A vezetett „5 ujjas cipő” túrák alkalmával az ember minden lábujjával érezheti a természet közelségét, és még a cipő sem szorít. A Nocky Flitzer egész évben, bármely időjárás mellett üzemelő alpesi hullámvasút, mely fantasztikus élményt nyújt extra hosszú útvonalon, a Panoráma vasút hegyi állomásától (1.978 m) lefelé a Turrachi-csúcsig 1,6 km. 

Hol található?
Karintia tartományban, a csodálatos hegyvonulatokból álló Nockberge hegység 1.763 m magasban pompázó Turrachi-csúcsán, ahol három hegyi tó (Turracher See, Schwarzsee, Grünsee) valamint Ausztria legnagyobb kiterjedésű, egybefüggő cirbolyafenyőerdeje található.
A Hochschober-sztoriA 2009-ben 80 éves jubileumát ünneplő hotelt az évtizedek során folyamatosan bővítették, átalakították. Ma már a harmadik generáció vezeti. Az egykori vendéglátók ugyan nem sejthették, hogy az őket követő két generáció egy fantasztikus dimenziójú szállodát varázsol majd a kis fogadóból, mégis alapgondolatukat, amely ma is a Hochschober filozófia kiindulópontja, már akkor megfogalmazták: az idillikus természeti tájban egy családias, meghitt hangulatú és jó közérzetet biztosító légkört kívántak teremteni vendégeik számára. A 2. és 3. generációs családtagok ezt a hagyományt folytatva, az utazásaik során megismert népek kultúrájából magukkal hoztak egy – egy darabkát azzal a céllal, hogy az általuk átélt élményeket saját szállodájukban megvalósítsák és ezeket nap, mint nap vendégeikkel megosszák.
„HochschoberN” = „hochschobeRolás”, a szálloda filozófiája A Hochschober egész évben, a szállodában és a természetben egyaránt színes kínálattal várja vendégeit. Az aktívnak lenni, vagy épp a lustálkodás élvezetének élni, a Hochschober-üdülés filozófiájának alapja, melyet „HochschoberN”, azaz „hochschobeRolásnak” neveznek. A „hochschobeRolás” rugalmasan eltöltendő, egyénre szabott pihenést jelent, melynek során különösen fontos, hogy a vendég a szálloda és a természet nyújtotta pazar kínálatból kedve és tetszése szerint kiválassza a számára legvonzóbbakat és azokat tartózkodása idején minden stressz nélkül élvezze. A naponta megjelenő hotel Hírmondó, a „Turracher Kurier” már a reggelinél informálja a vendégeket az éppen aktuális napi programokról. A szálloda híres arról, hogy minden stresszfaktort igyekszik kiiktatni vendégei életéből arra a pár napra, amíg ott tartózkodnak. Jó példa erre a vízbe dobott telefonokkal teli váza, ami a bejáratnál fogad, utalva arra, hogy a szálloda területén szigorúan tilos a telefonálás, összesen 2 kijelölt fülke alkalmas néhány rövid beszélgetés lebonyolítására. Két vendég szájából hangzott el a nagyon találó „már megint Frühstückstress” mondat, azaz, hogy ebben a szállodában valóban a legnagyobb gondunk az lesz, hogy a több, mint 100 féle reggelire kínált ételből sikerüljön választani kedvünkre valót. Egyébként a különleges kulináris kínálat a „hochschobeRolás” filozófiájának része. Napközben, bárhol az épületben, a 4 kultúrkör világában jellegzetes finomságokból csemegézhet az ember. Az 5 fogásos vacsora pedig a gourmet – utazás csúcspontját jelenti, amelyhez az alapanyagokat környék hegyi gazdálkodóitól szerzik be, de a szálloda maga is büszkélkedhet saját készítésű különlegességekkel, mint a paraszt-, és a diókenyér vagy az ínycsiklandozó lekvárok.
Milyen újdonságokkal vár a hotel?
A ROLFING® kezelés minden korosztály számára segít a helytelen testtartás kiküszöbölésében, és az „újra egyenes járás” kellemes testi és szellemi érzetének elérésében. Naponta gimnasztika, vízigimnasztika, Qi Gong, Tai Chi, jóga, Zen-gimnasztika, gerinctorna, terheléses tréning, és Pilates várja a mozogni kívánókat. A hegyvidéki nyár, amely május végétől szeptemberig tart, gazdag és aktív programot kínál a természet világában, annak felfedezésére, megtapasztalására és élvezetére. Ráadásul a magaslati levegő bizonyítottan jótékony hatású az egészségre, a levegő pollen-mentes és a hegyen nincs tikkasztó hőség. A Turrachi-csúcs ideális terepet nyújt a nordic-walking- és a magaslati futás kedvelőinek is. A lankás Nockberge hegység szelíd hegyvonulatai, és a mountainbike útvonalak a hegyi kerékpározók paradicsoma. Összesen 1.000 km különböző nehézségi fokozatú kerékpárút várja a sport szerelmeseit. A vezetett „5 ujjas cipő” túrák alkalmával az ember minden lábujjával érezheti a természet közelségét, és még a cipő sem szorít. A Nocky Flitzer egész évben, bármely időjárás mellett üzemelő alpesi hullámvasút, mely fantasztikus élményt nyújt extra hosszú útvonalon, a Panoráma vasút hegyi állomásától (1.978 m) lefelé a Turrachi-csúcsig 1,6 km.

További információk: www.hochschober.com

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest