… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Hollywoodi legendák

Hollywoodi legendák

A férfias: Diane Keaton
Azt mondják, a flört fiatalít. Nos, akkor ez lehet Diane Keaton titka, ugyanis a színésznő már fél Holly­wooddal együtt élt, mégsem ment soha férjhez. Állítása szerint ennek az az oka, hogy bár szeretni nagyon tud, hosszú távon alkalmazkodni mégsem. És megbíznia sem sikerült még annyira senkiben eddig, hogy összekösse vele az életét, pedig kérője akadt szép számmal. 1978-ban az Annie Hall főszerepéért az Oscar és a Golden Globe-díjat is bezsebelte, és így 64 évesen újra ikonikus szerepekkel bombázzák. Az HBO saját produkciójában, a Tilda című komédiasorozatban egy nagyon befolyásos bloggernőt alakít majd, akitől van miért rettegnie Hollywoodnak, hiszen minden piszkos kis titkot napvilágra hoz főhősnőnk. A sorozat érdekessége, hogy a figurát egyébként egy valódi személy, Nikki Finke ihlette, és az alapsztori erősen hasonlít a fiatalok kedvencévé vált Pletykafészekre, csak itt az epizódok nem merülnek ki divatos tinik apró-cseprő problémáiban.  Az Ébredj velünk című filmet 2011 januárjában mutatták be a hazai mozik, ahol egy reggeli műsor háziasszonyát alakítja, aki állandóan élő adásban civakodik kollégájával, akit a jóképű Harrison Ford alakít.


A legszebb: Michelle Pfeiffer
Egy szépségversenynek köszönheti filmes karrierjét, sőt ma, 52 évesen talán jobban néz ki, mint tíz évvel ezelőtti képein. Állítása szerint a japán banándiétának köszönheti, hogy remek formában van, valamint, hogy eljutott egy olyan szintre, mikor már nem az öregedéstől való félelem határozza meg napjait, és így sokkal pozitívabban látja az életet. Azt nyilatkozta, hogy felszabadító érzés volt, amikor betöltötte az ötvenet, és valóban, csak úgy eljött a nagy nap, és nem történt semmi különös, nem lett vén öregasszony másnapra. Tavaly újra láthattuk a filmvásznon egy nagyszerű szerepben, amikor egy kiöregedett kurtizánt játszott, és egy nála jóval fiatalabb fiúval kialakult vad szerelmi románcnak lehettünk tanúi. Pfeiffer energikusnak érzi magát és úgy gondolja, hogy akár másodjára is megbirkózna a Macskanő szerepével, amit először 1992-ben alakított a Batman visszatér című filmben. De az is lehet, hogy a kamera másik oldalát választja, mint új kihívást, és rendezői székbe ül majd, csak még nem érzi magát elég jónak a mindig maximalista színésznő. Ehhez előbb egy forgatókönyvírói tanfolyamra szeretne beiratkozni, de amíg barátkozik a gondolattal, szabadidejében lelkesen fest, és nem tartja kizártnak azt sem, hogy ezzel foglalkozzon főállásban a színészet helyett az elkövetkezendő időkben.

A díva: Barbra Streisand
Barbra mindig is arról volt híres, hogy akárcsak a filmvásznon, úgy az életben is egy akaratos, elszánt asszonyt alakít, aki már a ’70-es években saját produkciós irodát hozott létre, amikor ez még nem volt olyan divatos, mint manapság. Nem csoda, hogy a kiváló üzletasszonynak ma már 180 millió dollárra becsülik vagyonát. És hogy mi a siker titka? Barbra esetében minden bizonnyal nem a babafinomságú szép arc, sokkal inkább a semmihez sem fogható csodálatos hang. Nem meglepő hát, hogy 8 Grammy-díj után a 2011. évi MusiCares év embere díját neki ítélték oda. A díjat a Hanglemez Akadémia alapította 1989-ben, és Barbra alkotói teljesítményéért és emberbaráti munkásságáért kapta meg az idén. Ha kérdezik, honnan merít energiát a még ma is aktív szerepléshez, a 68 éves színésznő azt válaszolja, hogy a heti 6-szori szex a fiatalság elixírje, amit férjével, James Brolinnal szigorúan be is tartanak. Ilyen jó formában lévő színésznő lévén nem is csoda, hogy visszahívták a nagysikerű Apádra ütök című film harmadik epizódjához, ami az Utódomra ütök címet kapta és a gyereknevelés nehézségeit járja körül.

A visszafogott: Sigourney Weaver

Két évvel ezelőtt  az Avatarral sikerült ismét beírnia magát a filmtörténelembe, ahogy annak idején már A nyolcadik utas: a Halál című filmmel a ’80-as években. Pedig már aggódtunk, mert egy ideje az ikonikus szerepeiről híres színésznő az utóbbi időben bár aktívan vállalt szerepeket, mégis ezek túlnyomó része felejthető vígjáték volt csupán. Ezen kívül különböző aktivitásairól lehet sokat hallani a színésznővel kapcsolatban, például A Gorillák a ködben című filmben játszott szerepe után a Dian Fossey Nemzetközi Gorilla Alapítvány támogatója lett és ma is az alapítvány tiszteletbeli elnöke. És ahogy korábban már többször, 2008-ban újból egy politikus mögé állt kampányolni, méghozzá Barack Obamát támogatta. Bár még nincs hivatalos információ a forgatás kezdetéről, az biztos, hogy az Avatar folytatásában újra felbukkan Sigourney Weaver karaktere, Dr. Grace Augustine is, aki Eywa segítségével visszatérhet a klónozott avatártestbe. Addig is itt egy újabb filmvígjáték, ami a Már megint Te?! címet viseli, és amiben a nagy visszatérővel, Jamie Lee Curtisszel vívnak ölre menő harcot a szerepük szerinti egykori gimis ősellenségek. Aki pedig élőben szeretné látni a színésznő alakítását, megteheti, hiszen úgy alakult, hogy bár még tart a forgatás, az HBO mégsem akar kosztümös filmet, így amíg tartanak az egyezkedések, Weaver először a színpadon játssza majd el az öregedő sztriptíztáncosnő, Gypsy Rose Lee szerepét. Ennek a lehetőségnek állítása szerint nagyon örül, hiszen manapság nehéz valami különlegeset nyújtani az embereknek

A kedvenc: Meryl Streep
Az idén 62 éves színésznő a maga 16 jelölésével ő a legtöbbet nominált színésznő az Oscar-díj történelmében. Az utóbbi pár évben rengeteg kasszasikerben (Az ördög Pradát visel, Julie & Julia, Mamma Mia!) láthattuk, így nem meglepő, hogy 2009-ben Hollywood harmadik legkeresettebb színésznőjének választották. Tehetsége előtt nem csak rajongói, hanem színész kortársai is meghajolnak, például Sandra Bullock, aki még májusban csókolta szájon gratulációja jeleként a Critics’ Choice Movie Awards gálán, mikor megosztva vehették át a legjobb színésznőnek járó díjat. Meryl amúgy eddigi munkásságáért és tehetségéért  tiszteletbeli diplomát is kapott a Harvard Egyetemtől, mint a művészetek doktora, ez pedig az intézmény egyik legnagyobb elismerése. Egy nyolc férfi színészből álló csapat pedig Roy Cruz rendezésében Meryl Streep-monológokat ad elő a leghíresebb filmjeiből, ezzel azt kívánják kifejezni, mennyire megigézte ezeket a férfiakat a színésznő és azok a fantasztikus filmek, amikben szerepelt. Nemsokára pedig újra a moziban láthatjuk kedvencünket, hiszen már aláírta szerződését a Mommy and Me című filmre, ami egy anya-lánya komédia lesz. A történet szerint a hasonló (határozott és parancsolgató) természetű anya és lánya kénytelenek lesznek újra egy fedél alatt élni, és ennek következtében véget nem érő harc indul majd a gyerek- és unokanevelés nehézségeivel kapcsolatban.

Egy nagyon szórakoztató komédiáról van szó, amiben kiderül, hogy a középiskolás riválisoktól soha nem lehet megszabadulni, mert akárhány éves is az ember, mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkannak fel.

Az örökifjú: Jamie Lee Curtis
Nemrég sokkoló hír látott napvilágot az egykor bomba alakjáról és a Két túsz között című filmben látható vad sztriptízéről híres Jamie Lee Curtisről, aki kis híján Michael Jackson sorsára jutott. Bevallotta, hogy ő is a fájdalomcsillapítók rabja volt évekig, amire egy plasztikai műtétet követően szokott rá. Erre pedig azért volt szüksége, mert a magányból csak az alkoholba tudott menekülni, ami korai öregedéshez vezetett, és ez volt az oka annak, hogy kés alá feküdt. „Ez egy ördögi kör” – mondta Jamie. És bár ma már azt nyilatkozza mindenhol, hogy rendbe jött, mégis olyan hírek keringenek a sajtóban, hogy azért hagy fel a színészkedéssel végleg, mert nem szeretné a képernyőn viszontlátni lassan kialakuló ráncait, s azt, hogy előbb-utóbb ő is megöregedik. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest