… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Hogyan lehet növelni egy lakás értékét eladás előtt?

Hogyan lehet növelni egy lakás értékét eladás előtt?

Festés és a tökéletlenségek javítása

Szeretné eladni a lakását, és szeretné maximalizálni az eladási árát? Van néhány tippünk! Vannak olyan lépések, amelyek viszonylag kis befektetéssel több százezer forinttal emelhetik a lakás árát. Kíváncsi rájuk?

Ha a lakást már régóta lakják, és ezért érezhetően kopott, az első lépés, amely kétségtelenül kifizetődő, egy friss festés. A megsárgult vagy szürkült falakat vagy akár a málló vakolatot új festékrétegre kell cserélni, ami sokkal szebbé teszi a lakás megjelenését. Senki sem szeretne túl sok gondot egy ingatlannal, és ha a vevők látják, hogy a lakás frissen felújított, hajlandóak lesznek több pénzt befektetni bele.

Ha ezeket a felújításokat önmaga végzi, akkor a kiadások láthatóan kisebb nagyságrendűek lesznek, míg a lakás ára a javítások mennyiségétől és kivitelezésétől függően bitosan többszörösen megtérül majd.

Új konyha rendelése

A konyha a mai ingatlanok egyik meghatározó eleme. Egy új konyha, amely jól néz ki, a készülékekkel együtt akár több mint 2 000 000 Ft-ba kerülhet. De még az új konyhába való befektetés is megtérülhet. A fotókon jól fog kinézni a lakás, és egy új konyha olyan érzelmeket kelthet a leendő vásárlókban, hogy hajlandóak lesznek növelni a költségvetésüket és túllicitálni másokat. Az új konyhának köszönhetően a lakás értéke több százezer forinttal is nőhet.

A fürdőszoba felújításnak is lehet értelme

Ha az idő vasfoga a fürdőszobát is megviselte, akkor ez is egy olyan hely lehet amelyre ráférne egy ráncfelvarrás. Nem kell a fürdőszobát a padlótól felfelé újradekorálnia. De új csempék vagy legalábbis egy kisebb felújítás lehet a megoldás, abban az esetben ha régiek már eltömődtek a szennyeződésektől, vagy rosszabb esetben penészfoltokkal tarkítottak.

A mosogatót vagy a csapokat is kicserélheti. Röviden, keressen olyan apróságokat, amelyek viszonylag kis befektetéssel sokkal jobbá teszik az egész fürdőszobát. Ezt a célt könnyedén elérheti, és jutalmul néhány százalékos növekedést kaphat otthona eladási árában.

Alaposan takarítson ki és tegyen rendet mindenütt

Ha a jelenlegi állapotot nem lehet felújítással javítani, akkor egy igazán alapos takarítás a legjobb megoldás, hatékony tisztítószerek segítségével sok szennyeződés kiválóan eltávolítható. Ez vonatkozhat a fent említett eltömődött csempefugákra is. Minden padlót, kapcsolót, konnektort, minden bútort és ablakot tökéletesen meg kell tisztítani.

Ha még vannak bútorai a lakásban – esetleg azért, mert még mindig ott lakik -, akkor érdemes lehet kimosni a függönyöket és más textil kiegészítőket is.

Ne feledkezzen meg a házépítésről

A home staging egy olyan technika, amelynek során a lakást ideiglenesen modernebb bútorokkal rendezik be a fényképek készítése és a későbbi megtekintések céljából. Például dizájner festmények kerülhetnek a falakra, és a világítást modernebbre lehet cserélni. Több szobanövény kerülhet a lakásba, és néhány készüléket is le lehet cserélni. A különböző dizájner takarókat, plédeket, új ágyneműt vagy stílusos függönyöket sem szabad kihagyni.

Röviden, egyszerű trükkök segítségével a lakás sokkal modernebbé válik. Ezután mindent lefényképeznek és feltöltik az ingatlanszerverre. Ideális esetben a bútorok a megtekintésig a helyükön maradnak, hogy a lakás tökéletes benyomást keltsen a potenciális vásárlók első látogatásakor is.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest