… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Hogyan legyen tavaszi álomkerted?

Hogyan legyen tavaszi álomkerted?

A közelgő Húsvét kapcsán körbenéztünk, milyen újdonságokkal és húsvéti dekorációval várnak minket az üzletek! Elsőként a Butlersbe tévedtünk be…

Bár igazán a téli hónapokban vannak rászorulva a madarak a mi gondoskodásunkra, azért ezek a színes madárházak tavasszal és nyáron még dekorálhatják is a kertünket, csakúgy, mint a színes lámpások vagy éppen az ültetőedények.

Early Bird madárház pinkben,lime színben és türkizben; Lighthouse lámpás halványlila; Lighthouse lámpás pillangós rózsaszínben; Little Rainman földnedvesség jelző; Zinc virágtartó 50cm lime ovális

Kis kerti útmutató

Kis kerti kalendárium: Minden kertbarát álma, hogy kertje januártól decemberig szüntelenül pompázzon. Ehhez nyújt segítséget a könyv, amely szakszerű, könnyen érthető útmutatásokkal és számos színes képpel magyarázza el a kertművelés minden csínját-bínját. Így igazi édenkertet teremthetünk magunk körül, amelynek természetes szépsége nagy erőfeszítés nélkül, egész évben megőrizhető. (alexandra.hu – 1104 Ft)

Az én feng shui-kertem: Képzelje azt, hogy kertje egy ruhadarab. A kertnek a ruhadarabhoz hasonlóan „jól kell állnia” tulajdonosának. Nézzen egy kicsit más szemmel kertjére, erkélyére vagy teraszára. Minden a helyén van? Tükrözi-e a kert a személyiségét? A kötet segít elmélyedni a feng shui nyújtotta lehetőségekben. Ne gondoljon azonnal teljes átalakításra, éppen az óvatos, kisebb javítások a feng shui erősségei. Varázsolja kertjét oázissá, engedje szabadon szárnyalni képzeletét, váljon eggyé a természettel. Tanuljon mások tapasztalatából, olyan emberekéből, akik már rátaláltak a feng shuira, a harmónia és életöröm forrására. (alexandra.hu – 4165 Ft)

Kertészkedés: Egy szép kert, amelyben dolgozni öröm és nem nyüglődés, ez minden hobbikertész álma. Akár szabadon kialakított, akár tagolt vagy fajták szerint osztott, esetleg természetet utánzó a vágyott kert, ez a könyv mértékadó és nélkülözhetetlen társ lesz. (alexandra.hu – 1104 Ft)

Kis kiadás, nagy öröm: Ültess tavaszi virágot!
Az árvácska az egyik legnépszerűbb tavaszi virág, amelynek ára (80 Ft-tól 400-ig terjed) viszont igazi ékessége lehet az otthonunknak. Mivel kétnyári és igen jó hidegtűrő növény, így már márciusban is kiültethetjük. Azonban az első napsugaraknak nagyon fog örülni és igazából ilyenkor kap erőre. Nem igényel sok vizet, viszont napfényt annál többet, így ültessük olyan helyre, ahol megkaphatja a szükséges napfényt!
Ültethető  balkonládába, cserépbe és földbe is!

Ha azt szeretnénk, hogy otthonunk virágba boruljon az ünnepekre, válasszunk a gyöngyvirág, a jácint, a nárcisz vagy a fürtös gyöngyike közül! Ezek nemcsak illatos, de vidám, élénk színűk még boldogabbá is tesz majd minket! Ne feledjük a mondást: „Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!”

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest