… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Három különleges mediterrán úticél Magyarországon

Három különleges mediterrán úticél Magyarországon

Mediterrán romantika, és tengerparti életérzés. Még csak át sem kell lépnünk az országhatárt, borozhatunk Olaszországban, vagy szürcsölhetjük kedvenc fura színű koktélunkat a Riviérán!  Ismerd meg a legszebb falvakat Magyarországon!

Pénztárcakímélő nyaralás és egzotikus tájak kombinációjára éhezel? Most a kettőt akár egymással karöltve is megkaphatod. Magyarország számos olyan helyet kínál spórolni vágyó nyaralóknak, mely országhatáron belül nyújt mediterrán élvezetet. Íme 3 tökéletes úti cél!

Balaton-felvidék, a magyar Toszkána
A békés Káli-medence övezetében elképesztő látvány tárul elénk, miközben kellemesen hátradőlünk, hogy megcsodálhassuk kis hazánk mediterrán régióját. Ez a vidék egykor a római birodalom határtartománya volt, a rómaiak itáliai szokásokat hoztak magukkal. A nem mindennapi látvány mellett a magyar Toszkána ritka állat és növény birodalommal rendelkezik. Így tehát ha emellett az úti cél mellett teszed le a voksod, biztosan nem csalódsz, számos turista hely és érdekes történelmi nevezetesség várja az érdeklődőket.

Pattanj nyeregbe a Ballószögi Vadnyugaton!
Ki ne emlékezne a cowboy filmek vadregényes tájaira, vagy  a Terence Hill által osztogatott hangos effektekkel ellátott pofonokra? Ha szeretnéd, most átélheted milyen is egy vadnyugati kisvárosban élni, csak arra vigyázz nehogy banditákkal találd szemben magad! A Kiskunsági Nemzeti park szélén található település a lovas élet, és az aranyláz időszakát jeleníti meg.

Ballószögön az 1800-as évekbeli western birodalom éled újjá, ahol mindent megkapunk, ami csak egy Western film tartozéka. Indiánok, szalonok, cowboyok, kocsmák, kártyaasztalok countryzene, lovaglás, és persze a jó öreg sheriff várja  a vadnyugat rajongókat.

Sütkérezés a Riviérán!
Nem kell a méregdrága külföldi utazása költened, sem mérföldeket utaznod azért, hogy a Riviérán érezhesd magad. A Fertő-tó bár másodpilótának számít a nagy népszerűségnek örvendő Balaton mellett, Fertőrákossal karöltve igazi mediterrán élvezeteket nyújt az arra éhezőknek. A napsütötte tóparthoz és az egzotikus vonásokhoz már csak egy finom koktél hiányzik.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest