… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Feng-shui horoszkóp

Feng-shui horoszkóp

Kos (március 21-április 20.)
A Kos életeleme a tűz és energia miatt otthona inkább hangulatos, fényűző mintsem nyugodt családi fészek. Szereti a különleges elemeket, kiegészítőket, feltűnő tárgyakat. Valószínűleg nem ismeretlen fogalom számára a „szalad a lakás” kifejezés sem, hiszen törekszik a rendre, de pár napnál tovább képtelen azt megtartani.

Bika (április 21-május 20.)
A Bikák számára az otthonuk jelenti a biztos hátteret. Innen merítik mérhetetlen nyugalmukat és biztonságérzetüket is. Úgy gondolják, ha az otthonuk rendezett, akkor már nagy baj nem történhet velük! Különösen vonzódnak bizonyos, számukra nagyon fontos tárgyakhoz, ezektől szinte semmiért sem válnának meg. Arra azonban érdemes odafigyelniük, hogy csak azokat a tárgyakat tartsák meg, amikhez jó élmények kötik. A felesleges tárgyaktól való megválás legjobb útja nem a kuka, hanem az adakozás. Így ezek visszakerülnek a körforgásba, és a Bika ismét átélheti a nagylelkűség érzését.

Ikrek (május 21-június 21.)
Az Ikrek szülötteinek nagyon fontos, hogy megfelelően tágas otthonuk legyen. Szereti, ha a helységeket átjárja a levegő és a fény, ha szabadon tud mozogni. Mivel nem szereti az egyedüllétet és a csendet, ezért igyekszik mindig körülvenni magát a barátaival vagy egy nagyobb társasággal. Az Ikrek számára különösen fontosak az emberi kapcsolatok. Jó kapcsolatteremtő képességének köszönhetően hamar összebarátkozik szomszédaival is. Fontos, hogy otthonában sose tároljon felesleges holmikat, és mindig kerülje a sötét zugokat, amik csak elszívják az energiáját.

Rák (június 22-július 22.)
A Rákok számára nagyon fontos, hogy otthonuk, mindig tiszta és rendezett legyen, hiszen ez egyben a menedékük is. Számukra elsődleges feladat a meleg családi fészek kialakítása kényelemmel, meghittséggel és persze védettséggel a külvilág ellen. A Rák nemcsak párjához ragaszkodik, hanem minden olyan tárgyhoz, amelyhez személyes emlékei fűződnek. Kiváló lakberendezők, ösztönös érzékük van az ízléses, harmonikus otthon kialakításához. Arra azonban nagyon figyeljenek oda, hogy a hálószoba sose legyen a munka helye is egyben!

Oroszlán (július 23-augusztus 23.)
Az Oroszlán mindent szeret, ami értékes! Fontos számára a csillogás, az érték és a származás is. Szeret otthonában nagy partykat, összejöveteleket szervezni. Ilyenkor a meghívottak, mindenből a legjobbat kapják. Az oroszlánok szinte bármire képesek a hírnévért, éppen ezért mindig figyeljenek oda, hogy lakásuk vagy szobájuk bejáratával szemközti területen mindig legyen megfelelő fény vagy világítás. Érdemes odafigyelni az Oroszlánoknak, hogy ne gyűjtsenek maguk köré túl sok állati eredetű tárgyat, mert ezek könnyen túlságosan is felfokozhatják „tűz” jegyét.

Szűz (augusztus 24-szeptember 22.)
A Szűz jegy szülötteinek nagyon fontos, hogy otthonukat ízlésesen, ugyanakkor praktikusan rendezze be. Fontos, hogy otthonában mindennek meglegyen a maga helye, hiszen csak akkor érzi jól magát, ha körülötte minden tökéletes. Arra azonban érdemes odafigyelniük, hogy tisztaság –és rendmániájuk könnyen párjuk és gyermekeik idegeire mehet. A Szüzek törekedjenek arra is, hogy egy- két kreatív vagy egyedi megoldással színt vigyenek otthonunkba. Egy élénkebb mintázatú szőnyeg, egy szélcsengő csodákra képes!

Mérleg (szeptember 23-október 22.)
Otthonában és környezetében is a harmóniára törekszik. Szereti az egyedi megoldásokat, amihez kitűnő ízlés is párosul. Barátai gyakran irigykednek is rá emiatt. A Mérleg mottója a tökéletes egyensúly. Erre törekszik, minden lépésében, hiszen e nélkül nem tudná megtalálni a testi-lelki harmóniáját. A szélsőségeket viszont próbálják meg elkerülni, ügyeljen arra, hogy ne legyenek nagy különbségek a lakás különböző pontjaiban.

Skorpió (október 23-november 22.)
A Skorpiókra nem lehet azt mondani, hogy harmóniakereső emberek. Otthonukat a változás, sokszínűség jellemzi. Rajonganak a szokatlan tárgyakért, felületekért, elhelyezésekért.
A legfontosabb helyszín a lakásukban a hálószoba, hiszen különösen igénylik a meghittséget. A partnerük és magánéletük mindennél fontosabb számukra, ezt igyekeznek is minél jobban megóvni. A Skorpiónak érdemes felülvizsgálnia a vízzel kapcsolatos helyiségeik állapotát (fürdőszoba, konyha), hiszen ezek jó vagy rossz állapota kihat az érzelmeire is.

Nyilas (november 23-december 21.)
A Nyilasok felettébb nagyvonalúak, ami otthonukon is meglátszik. Lakásuknak elsősorban kényelmesnek kell lennie, de nagyon fontosak számukra a színek illetve a különféle stílusok is. Mániákusan gyűjtik a különböző fénytesteket, hiszen számukra ez adja az „éltető energiát”. Emiatt különösen fontos, hogy otthonukban működőképesek legyenek a világítótestek, és nyithatóak legyenek az ablakok. A nyitható ablakok számukra a tág lehetőségek elérését jelképezik.

Bak (december 22-január 20.)
A Bakoknak nagyon fontos a tisztaság és a rend. Szereti az egyszerűséget és csak olyan dolgokat tart otthonában, amire biztosan szüksége van. Bak elve a célszerűség. Ez helyénvaló dolog, de érdemes néha friss energiát is belecsempészni a megszokott környezetbe. Egy-egy kép, hangulatos gyertyatartó… apró dolgok, amik feldobják otthonát. Ha plusz energiához szeretne jutni érdemes megvizsgálnia a Kreativitás területét, ez a bejárata középtáj része. Ha itt érdekes könyvek, kiegészítők találhatók könnyebben jut majd hozzá ezekhez, az energiákhoz.

Vízöntő (január 21-február 19.)
A Vízöntőknek nagyon fontos, hogy az otthonuk olyan hely legyen, ahova vissza tudnak vonulni, ha el akarnának bújni a világ elől. Fontos nekik a kert és a konyha, hiszen szeretnek és tudnak is főzni. Otthonukban mindenféleképpen legyenek olyan tárgyak, amiket ők maguk készítettek, hiszen ez tovább ösztönzi őket céljaik elérésére.

Halak (február 20-március 20.)
A Halak szeretik az egyedi stílusokat, tárgyakat. Közel áll hozzájuk a misztikus kelet. Vonzódnak a kék színhez, a vízhez, illetve mindahhoz, ami hasonlít rá: üveg, tükör, delfin…
A hálószobájukban fontos, hogy mindig megtartsák a rendet, máskülönben energiacsapdává alakulnak. Ha akváriumot tartanak otthonukban, a víz mindig legyen tiszta a növények és a halak, pedig egészségesek

Hozzászólások

Pin It on Pinterest