… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Falusi üdülés a téli Ausztriában

Falusi üdülés a téli Ausztriában

A puha ágyból közvetlenül a sípályákra, a sífutópályákról pedig a meleg kandalló mellé: a falusi üdülés romantikus hegyi gazdaságokkal várja Ausztria legszebb régióiban. (x)

Az ismert sívidékek között található gazdaságok ideális kiindulópontok a téli aktivitásokhoz, mint a síelés, számkózás, sífutás és a hótalpas túrák.

Közvetlenül a Reiteralm hóbiztos sípályái mellett található a 950 tengerszint feletti magasságben fekvő „Bruckreiterhof“, ahonnan kiindulva a síelők meghódíthatják a Sportwelt Skiamadét.
A „Wolfseggstall“ közelében, a tiroli Goingban a téli sportok kedvelői a sífutó pályákat vagy a Wilder Kaiser-Brixental több mint 250 kilométernyi sípályáit fedezhetik fel, mielőtt a biogazdaság élményszaunájában lazulhatnak el.


A vorarlbergi Schnopperau kifejezetten a családok és gyermekek kedvence. Az azonos nevű gyermek falusi gazdaságban pónik és különféle játékok gondoskodnak a gyermekek szórakozásáról.
Éppen a téli események központjában található a „Mittersteg“ gazdaság, 1050 méteres tengerszint feletti magasságban, Filzmoosban, Salzburg tartományban.
Csupán néhány percnyiyre a falusi gazdaságtól a Salzburger Sportwelt behavazott pályáin csúszhatunk.
A magasságok kedvelőinek kedvence lesz a „Römerhütte“ Karintiában, a Großglockner  vidékének legmagasabban fekvő menedékháza, a tökéletes szálláshely egy zavartalan üdüléshez.

Minden gazdaság idillikus fekvéssel rendelkezik a téli vidéken, és kulináris finomságokkal kényeztet, melyek már a reggeli alatt az asztalra kerülnek. Mielőtt még eléégetnénk a kalóriákat, a gazdasszonyok ízletes házikoszttal gondoskodnak a bevitt energiáról.
A pályákon kívül, a gazdaságokban is számos élményben lehet részünk: az istállóban az állatoknál, a pónilovagláskor és kocsikázáskor vagy kenyérsütéskor, amiben segíthetünk a háziasszonynak. Itt igazán fontos a szívélyes vendéglátás és családi hangulat. Ez ugyanúgy hozzátartozik az üdüléshez, mint a nap utolsó perceit együtt, egy üveg bor és a kandalló mellett tölteni.

Üdülés szívvel-lélekkel
A falusi gazdaságban eltöltött idő gondoskodik a közös élményekről, színes emlékekről, és az üdülés után is bennünk élnek. Ahogy a közös uzsonna a vendéglátó családdal, az állatok ellátása vagy a termény betakarítása. A felfedezés a nap része, és gondoskodik a feledhetetlen nyári pillanatokról kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nézzünk néhány példát?

Házi készítésű titkok 
A parasztházban kávé és friss kenyér illata száll. A háziasszony igazi paraszti reggelit készít. „A vajtól kezdve a lekváron át a kenyérig és joghurtig minden házi készítésű“ mondja büszkén.

Természetesen az alma és a répa is a saját kertből származnak, mint ahogyan a túrókrémet is a fűszerkertben szedett metélőhagymával ízesítik. Egy falusi üdülésben fontos szerepük van a kulináris élményeknek. Minden régió büszkélkedhet saját specialitással: a tiroli szalonnás gombóc, a wachaui sárgabarackkal töltött gombóc, a karintiai Kasnudeln, pálinkák, borok és még sok más finomság. Az ízek élvezete mellett fontos a közös élmény: például lekvárt főzni vagy kenyeret sütni a háziasszonnyal. De ha kedvünk tartja, elsajátíthatunk néhány hasznos tudnivalót a gyógynövényekről is. Milyen gyógyító hatással bír a körömvirág? Anyu biztosan hazavisz magával néhány titkos receptet a nyaralásról.
Üdülés szívvel
Sehol máshol nem vehetünk részt olyan közvetlenül a vidéki életben, mint egy falusi gazdaságban eltöltött üdülés alkalmával. Úgy érezhetjük magunkat, mintha a barátainknál üdülnénk. A szívélyes vendéglátás érezhető: például egy a pincében tett vezetés alkalmával, majd az ezt követő borkóstolónál vagy, amikor együtt elfogyasztunk egy kellemes uzsonnát. Kellemesen, a kandalló mellett töltjük a nap utolsó perceit, és mindenki újraélheti a nap boldog pillanatait.

Boldog pillanatok mindenkinek
Borgazdaságok, alpesi menedékházak, családok és kisgyermekek számára kialakított gazdaságok, bio-, egészség-, és gyógynövénygazdaságok széles kínálattal, akadálymentesített gazdaságok és lovas gazdaságok – mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. A speciális gazdaságoknál a 2 virággal történő jelzés egy igen egyszerű, kedvező árú szálláshelyet jelent, a négy virág pedig a lehetőségek széles kínálatára, és wellness-lehetőségekre utal. Az Urlaub am Bauernhof szövetség minden tagja minőségileg ellenőrzött.

Az idilli gazdaságokról bővebb információ és foglalás:
www.falusiudules-ausztriaban.hu

Katalógusrendelés:
Urlaub am Bauernhof Ausztria
Tel. +43 662 880202, office@farmholidays.com
www.falusiudules-austriaban.hu 

Katalógusletöltés ITT

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest