… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Ezzel a hat trükkel lehetsz sokkal kreatívabb és hatékonyabb!

Ezzel a hat trükkel lehetsz sokkal kreatívabb és hatékonyabb!

Sokszor úgy tűnik, hogy a napi 24 óra sem lehet elég minden feladatunkat elintézni. A napot meghosszabbítani nem tudjuk, de lehetünk ügyesek, és ezáltal mindent el tudunk majd intézni, amit elterveztünk.

A prezentációt még elő kell készítenünk, a gyerekekért is el kell menni az edzésre, és a hűtőszekrény is teljesen üres. Még sorolhatnánk, de minek, hiszen ez az érzés minden nő számára ismerős. Ahhoz, hogy mindent elintézhessünk, egy igazi idő menedzsmentre van szükségünk. Pár apró egyszerű trükkel növelhető hatékonyságunk, és minden napból ki tudjuk majd hozni a legjobbat.

Korán kelni
Milyen banálisan hangzik, hiszen korán kelünk így is. Vagy mégsem. Keljünk fel egy órával korábban, mint szoktunk, és intézzük el azokat a dolgokat, melyek otthoni feladatok. Orvoshoz időpontot egyeztetni, elmenni futni, vagy csak egyszerűen nyugalomban leülni megreggelizni. Egyszerűen hangzik, és az is, viszont nem gondolunk rá, hogy a reggeli nyugalom, és a hasznos idő, mennyiben segíthet hozzá minket egy jó nap indulásához. Nagyon sokat számít, hiszen, ha már korán reggel idegesek vagyunk, akkor egész napunk tönkre fog menni.

Kicsalt idő
10 perc, 20 perc nyugalom, amit magunkra szánunk, nem kerül semmibe. Még munka indítása előtt, vagy még mielőtt a gyerekek felkelnek, érdemes egy kicsit magunkban lenni, meginni egy kávét, teát, mert ez a pár perc nyugalom egész napunkon át tud majd segíteni minket. Ezt mindenképpen adjuk meg magunknak, és tervezzünk vele idő menedzsmentünkben.

fashion interior photo of beautiful young girl with dark curly hair and tender makeup, posing with colorful air balloonsRutin
Vezessünk be előkészületi feladatokat, melyek rutinná válnak később. Már este készítsük be a kávét a kávéfőzőbe, vegyük elő a csészét hozzá. Így nem reggel kell majd ezzel foglalkoznunk. Csak élveznünk kell a magunkra szánt időt. És igen, nem reggel érdemes a mosogatógépet telepakolni a szennyes edényekkel. Egyszerűen változtassunk eddigi szokásainkon.

A legnehezebb feladattal kezdeni
Válasszuk ki, melyik feladat a legsürgetőbb munkahelyünkön és ezzel kezdjük a napot.Ugyanis fittek vagyunk, és jól tudunk koncentrálni. Hagyjuk a kisebb feladatokat későbbre, bele se nézzünk ezekbe, mert csak stresszesek leszünk. Lépésről lépésre haladva, délutánra maradnak a kisebb horderejű munkák, melyeket könnyen tudunk majd elintézni. Arról nem is beszélve, hogy örömmel fog eltölteni, miszerint a nagy feladatot megoldottuk.

Multitasking elkerülése
Igyekezzünk nem miden feladatot egyszerre, egy időben végezni. Nem a Multitasking a megfelelő megoldás a napi hatékonyság növelésére. Ne készítsünk hosszú listát, és haladjunk rajta pontról pontra végig, mert a lista soha nem fog véget érni. Mindig kerül majd rá valami intézni való, és észre sem fogjuk venni, de megint semmi időnk nem lesz egy kicsit nyugalomban lenni. Éppen nem ezt akarjuk.

Szünetek beépítése
Egy nagyon fontos tipp a végére. Ne tervezzük 100% leterheltséggel a napunkat, mert a nap végére idegesek, elégedetlenek leszünk, és rettenetesen fáradtak is, mert mindig lesznek olyan dolgok, amiket nem tudtunk elintézni. Hagyjunk magunknak szabadidőt a feltöltődésre. Elhihetjük, hogy bele fog férni napunkba például 2x 10 perc kis szünet. Az élet nem fog megállni nélkülünk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest