… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Ezeknek a kiegészítőknek van helye a nappalinkban

Ezeknek a kiegészítőknek van helye a nappalinkban

Fontos eleme a lakásunknak a dohányzóasztal, de hogyan használjuk? (x)

A nappaliban elhelyezett kiegészítők különféle módon járulnak hozzá a helyiség hangulatának kialakításához. Az egyszerűen beszerezhető kiegészítők típusai, ezek stílusai ma már szinte követhetetlen mennyiségben elérhetőek. Hogyan boldoguljunk a lehetőségek végtelen kínálatában? Mi való a könyvespolcra? Tényleg nem tárolásra született a dohányzóasztal?

Összhangban a bútorokkal

Fontos, hogy a kiegészítők összhangban legyenek a nappali stílusával és a többi bútorral is, valamint ne legyen túl sok belőlük, és a tárolók ne legyenek túlzsúfoltak. Nem könnyű feladat, igaz? Ha nem szeretnénk túlbonyolítani, célunk a minimalista összhatás, akkor a képek és festmények beszerzése mellett érdemes döntenünk, hiszen ezek nemcsak kifejezőek, stílusosak, hanem kifejezetten praktikusak is a helytakarékosságuk révén.

A dohányzóasztal a nappali központi szereplője, hiszen egyszerre több funkciót is ellát. Először is felületet biztosít, amelyre italokat, harapnivalókat tehetünk. Másodszor a baráti és családi összejövetelekkor a játéknak biztosít helyet, harmadszor pedig a nappali dekorációs elemeinek az egyik legfőbb tárolója. Mivel a szoba fókuszpontjában van, méretétől függően használhatjuk erre a célra is. A lényeg, hogy sose pakoljuk tele, ne váljon zsúfolttá; de ha elférnek rajta, a könyvek, a magazinok, a növények, a kisebb szobrok, a gyertyák is jól mutatnak majd.

Érdemes a dohányzóasztal mellett máshol is megcsillantani dekoratőri képességeinket. Ehhez a textilek nyújtanak kiváló segítséget, nincs szükség feltétlenül tarka brokátokra, selymekre, a lényeg, hogy akár a legegyszerűbb natúr lenvásznakkal is, de az ízlésünket fejezzük ki. A párnák, függönyök és takarók könnyen variálható, látványos elemei a dekorációs eszköztárunknak.

Nem utolsó sorban a lámpák, izzósorok-hangulatfények, gyertyák alkalmazását is érdemes megfontolnunk, hiszen ezekkel egy kattintásra átalakíthatjuk a szoba hangulatát. A különféle díszes kiképzésű gyertyák vagy gyertyatartók, az áttört vázú lámpák önmagukban is szemrevaló hozzávalói az emlékezetes látványnak.

Ingyenesen látogatható Konyhabútor kiállítás minden évben február végén! Részletek itt!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest