… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Élvédő: a pozitív sarkok védelmezője

Élvédő: a pozitív sarkok védelmezője

Az élvédők fő feladata az úgynevezett pozitív sarkok védelme. Segítségével elkerülhetők a fal sérülései, emellett pedig dizájn szerepet is betölthet. Számos fajtája érhető el, így garantáltan minden saroknak találhatunk hozzáillő védelmezőt. (x)

Mi az a pozitív sarok?

A pozitív sarkok két fal találkozásánál alakulnak ki. Ha elképzelünk egy falsíkból kiugró szögletes oszlopot, ennek két pozitív és két negatív sarka lesz. A negatívak az eredeti falsíkon találhatók, míg a pozitívok azok, amelyek a kiugrásnál helyezkednek el. Emiatt a pozitív sarkok sokkal érzékenyebbek a sérülésekre: akár már kisebb nekiütődő tárgyak is megsérthetik a festést, vagy akár le is verhetik azt.

Az élvédő működése

Az élvédő tehát a pozitív sarkokra kerül, amelyek sokkal inkább kitettek a sérüléseknek. A felhelyezésével ezek a sarkok lényegében eltűnnek, így minden külső hatás magát az élvédőt éri. Ezek azonban olyan anyagból készülnek, hogy az ütődéseket már sokkal jobban bírják, így a fal védelme és a sarok épsége is egyszerre megoldható.

Miből készülnek az élvédők?

Az élvédők számos anyagból készülhetnek, annak függvényében, hogy egész pontosan milyen külső hatásoktól kell megvédeniük a falat. A legáltalánosabb a fa, ez ugyanis a környezetéhez jól illeszkedő része lehet a térnek. Ugyanakkor a puhább fák csakugyan sérülékenyek, így erősebb behatások esetén érdemes keményebb alapanyagok közül válogatni.

Szintén gyakori a műanyag élvédő, amely rendkívül könnyű és kedvező áron érhető el. A legnagyobb strapabírás érdekében választhatunk még fém elemeket, ha pedig csak kisebb sérülésektől való védelemre van szükség, az esztétikai szempontok viszont igen fontosak, lehetőségünk van akár díszes polisztirol élvédőket is vásárolni.

Az élvédelmen túl

Ha szeretnénk összekötni a kellemest a hasznossal, az élvédők segítségével akár több funkciót is ötvözhetünk. Az előbb már említett polisztirol elemek díszléchez hasonló kialakításban is elérhetőek, ezen felül pedig festhetőek is. Ezáltal garantálhatjuk, hogy az élvédő a lehető legjobban illeszkedjen a helyiség stílusához. Ezen felül lehetőség van az élvédőket LED fényekkel, LED szalagokkal is kombinálni. Ezzel hangulatfények, izgalmas megvilágítások szerelhetők be, amelyek tovább emelhetik a szoba hangulatát.

Az ANRO webáruházban több tucat élvédő közül válogathatsz a strapabíró fém elemektől kezdve egészen a poliuretán lécekig. Válaszd ki azt, amely stílusában, színében és nem utolsó sorban keménységében is a leginkább megfelel az elvárásaidnak és rendeld meg még ma!

(PR-cikk – hirdetés)

Hozzászólások

Pin It on Pinterest