… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Életre kelt mesebirodalmak a Föld körül- Lélegzetelállító képekkel!

Életre kelt mesebirodalmak a Föld körül- Lélegzetelállító képekkel!

Földöntúli természet, valótlannak tűnő meseépítészet, a most következő tájak messzire visznek a sivár valóságtól. Törökország tündérkéményei, és Csipkerózsika életre kelt kastélya láttán úgy érzi az ember, hogy egy olyan világba lépett, ahol a mágia, és a fantázia uralkodik. A valóságban vagyunk, mégis mérföldekre érezhetjük magunkat tőle!

Álom, vagy valóság? Úgy tűnik a kettő között nagyon vékony határ húzódik. Legalábbis bizonyos földöntúli tájak láttán, az embernek az az érzése támad, hogy ezeknek a gyönyörű helyeknek szívében valóban csoda rejtőzik.

Meseváros Colmar szívében, Franciaország
A festői francia városkát Colmart, sokan a világ legszebb Európai városának tartják, és valóban olyan, mintha egyenesen egy Grimm-meséből kelt volna életre.  Az elzászi kisváros nem csak hihetetlenül színes óvárosáról híres, hanem a kitűnő fehér borról is, ugyanis Elzász leghíresebb kulináris csodája az úgynevezett borút szintén ezen a vidéken található.  A borút hosszú szőlőültetvények között vezet, és ha mindez nem lenne elég, egy miniatűr Velence szebbnél-szebb látnivalókkal teszi teljessé a látványt.

Colmar, Kappadókia

Tündérkémények Törökországban
Ha létezne olyan mese, mely egy agyagból készült városkáról szólna, biztosan Kappadókiában játszódna. Ez a mesés hely Törökország szívében található, a régió híres a fazekasságról, és egyedülálló sziklaformációiról, melyekben ősi népek vájtak házaikat, és templomaikat. A furcsa sziklaalakzatok között találjuk a tündér kéményeket, melyek kúp, gombaszerű formákban fordulnak elő.

Feröer-szigetek, a hobbitok és tündék földje
A szigetcsoport az elmúlt években a Gyűrűk Ura forgatási helyszíneként vált híressé. A sziget láttán az ember valóban elhiszi, hogy varázslatos tájat hobbitok és tündék lakják. A Feröer-szigeteket félúton találjuk Izland és Norvégia között, az Atlanti-óceán Golf áramlatának szívében. A 18 szigetből álló szigetcsoportot drámaian szép tájak uralják, miközben az óceán hullámai elképesztő erővel csapkodják a magas sziklafalakat. A táj varázslatos és és misztikus díszletei sokkal közelebb állnak a fantáziához, mint a valósághoz.

Csipkerózsika birodalma- a Neuschwanstein-i kastély Nem tévedés, ez a kastély nem a cukormázas Disneyland egy részlete, bár valóban úgy néz ki, mintha a néhány szeszélyes mesebeli hercegnő lakná. A kastély azonban a valóság talaján áll, és nem mindennapi történetek fűződnek hozzá.  A 19. században tervezte II. Lajos, a bajor király megszállottan rajongott a német mitológiai történetekért, és Wagner zenéjéért, aminek kombinációjából ez a bámulatos építmény született. A kastély ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt, és Walt Disney is ez alapján tervezte meg Hamupipőke birodalmát.

 

 

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest