2013. június. 25.
A málna a nyár egyik legfinomabb és legegészségesebb gyümölcse! A málna remek antioxidáns gyümölcs, emellett igen magas a C-vitamin, valamint az E-vitamin tartalma. Viszont kálium és kalcium tartalmát sem szabad elhanyagolni! Ha friss málnalevet iszol a nagy melegben, akkor segíted a szervezetedet, hogy hatékonyabban méregtelenítsen és jobban beinduljon a tested hűtőfunkciója!
Otthon elkészíthető málnás sorbet
Hozzávalók: 1 csésze cukor, 2 csésze víz, 6 csésze málna
Elkészítése:
Tedd a cukrot és a vizet egy közepes serpenyőbe és forrald fel. Hagyd, hogy sziruposodjon, majd hűtsd ki. Amíg kihűl, a málnát egy kis vízzel turmixold össze, majd a magokat szűrd át egy szitával.
Az így kapott péphez öntsd hozzá a szirupot és tedd egy kis tálkába, majd a mélyhűtőbe! (1 óra)