… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Egy isteni őszi csemege: karamellás alma cukorkabátban

Egy isteni őszi csemege: karamellás alma cukorkabátban

A karamellbe mártott alma nem csak a gyerekek, de felnőttek nagy kedvence is, igazi őszi finomság, melyet bárki pár perc alatt elkészíthet. A most következőkben megosztunk veletek egy különleges szezonális receptet!

Hozzávalók: ¼ csésze kukac formájú gumicukor, 42g összezúzott csokoládé, és karamella, ¼ csésze fahéjas cukorka, ¼ csésze drazsé (ízlés szerint másféle cukorkákat is használhatsz természetesen hozzá), 8 kis alma, egy nagy zacskó (0.4 kg) puha karamella, ¼ csésze tejszín

Elkészítés:
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegyél minden édességet (kivéve a zacskó karamella cukrokat) külön kis tálkákba. Egy kés segítségével vágj rést minden alma tetejére, és szúrj bele mélyen egy kézműves pálcikát, vagy fahéjrudat. Tedd a karamellát és a tejszínt egy nagy edénybe, és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel, míg a karamella elolvad és teljesen sima masszát nem kapsz. Vedd le az edényt a tűzről, majd emeld fel az egyik almát a pálcikánál fogva, miközben a folyékony karamellát rákanalazod. Nyomkodd a cukorkákat a karamellás gyümölcsre, majd helyezd az elkészült édességet az előkészített tepsibe. Ismételd meg a műveletet az összes almával, végül hagyd őket állni, hogy kihűljön rajtuk a máz.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest