… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Egy csipetnyi Ázsia: Thermenhof Paierl hotel élmények

Egy csipetnyi Ázsia: Thermenhof Paierl hotel élmények

A meghívás egy ausztriai wellnesshétvégére, mint mindig, most is a legjobbkor történt. Amikor elindultunk, még javásban tombolt a nyár (és persze az allergia), így kíváncsian vártuk,vajon elég messzire utazunk-e ahhoz, Bécstől százhúsz kilométerre, hogy javuljon a helyzet… Nem tudom, hogy a jó levegő, a fantasztikus táj, vagy éppen a mesébe illő tökföldek és almáskertek segítettek-e, de tény, hogy már az első napon elbúcsúztunk, mint később kiderült erre az évre már végleg, az allergiától. A hotel, ahova hivatalosak voltunk a stájerországi „Thermenland” fürdőrégióban található és hihetetlen magasszíntű ázsiai gyógyászattal és gazdag élményvilággal várja a vendégeket, jelen esetben minket.Este érkeztünk meg, pont a vacsorára, ami egy könnyű kis salátával kezdődött, majd sorra következtek a finomabbnál-finomabb fogások (zöldégkrémleves, vega töltöttkáposzta és sütemények).

Bad Waltersdorf régiója a különleges látnivalók és kirándulási célpontok helyszíne: gyertyagyár, szabadidőpark teniszpályával és indoor golfpályával, számos vincellér és házi borkimérés, Herberstein Kastély és Állatkert, Riegersburg vár, Zotter Csokoládé Manufaktúra, Thaler borkastély.

A Thermenhof Paierl az ausztriai modern wellness szállodák alapítóinak sorába tartozik. Pozícióját, mint vezető családias jellegű termál-, wellness és gourmet szálloda 1988-tól a mai napig megőrizte. A sokrétű termál-, és wellnesskínálat alapját a nátrium-hidrogénkarbonát-klorid tartalmú termálgyógyvíz képezi, amely ideális az egészségmegőrzés elősegítésére, a szervezet regenerálására, különösképpen mozgásszervi panaszok enyhítésére, továbbá jó hatással van a légzőszervekre, hatásos az anyagcsere problémák, a stressz, a kimerültség valamint a reumatikus panaszok kezelésében.

A jó közérzet hét tartópillére
A Thermenhof Paierl a jó testi, szellemi és lelki közérzet elősegítése érdekében különféle ötletekkel, tippekkel és kínálattal várja vendégeit.
1. Termál – , és Wellnessrészleg 750 m2-en: nagy belső medence, kültéri panorámapool (mindkettő 32 fokos termálvíz), és egy szabadtéri úszómedence (28 fokos) invitálják a vendégeket a vízi élményekre. A tágas beltéri pihenő-galéria és a szabadban található pihenőrészleg még teljesebbé teszik a relaxálást.
2. Szauna-élményvilág 700 m2-en: különféle szaunák („Lautrum“ kelta szauna, stájer izzasztó szoba), ásvány-gőzfürdő, infrakabin, 36 fokos termálmedence, nagyvonalúan kialakított pihenőhelyek, aqua-relax-meditációs terem valamint a szabad-test-kultúra pihenő-terasz teszi kellemessé a jóleső meleg élményvilágát.
3. „Az érzékek birodalma“ – 560 m2 egészségvilág: mely a hagyományos európai és ázsiai gyógyítás művészetének kínálatával a kezelések paradicsoma. „Az érzékek birodalma“  úgy  építészetileg mint a kezelések sokféleségét illetően is egyedülálló. Ezen kívül csodálatos élményt nyújt a japán pihenőhely és a zen kert a teaházzal. Szolgáltatások: klasszikus masszázsok, különböző ajurvédikus – kezelések a szálloda saját „Shiva-Ayurveda” centrumában, valamint ázsiai speciális kezelések mint pl. Shiatsu, Qi Gong, TUINA masszázs,  tibeti hangtálmasszázs.
4. Mozgás és kikapcsolódás: a természetes megvilágítású gimnasztikaterem és a modern, nagyvonalúan berendezett, kardiogépekkel felszerelt fitnesz- és edzőterem ideális helyet biztosít az állóképesség- és mozgástréninghez valamint a különböző fitneszgyakorlatok elvégzéséhez.
5. Kulináris élvezetek: a vendégek a hagyományos, természetközeli konyha és az ázsiai konyha ízvilága között kedvükre válogathatnak, szomjukat pedig a legjobb minőségű vízzel, a legértékesebb gyümölcslevekkel és a szakszerűen válogatott borokkal olthatják.
6. 67 szállodaszoba: a jellegzetes Thermenhof hangulatot a nagyvonalúan tervezett tágas terek, és a részben hagyományos, részben modern illetve részben japán stílus elemei teremtik meg.
7. A természet a szálloda körül: a nyugalom, a csendes szemlélődés helyszíne, de egyben ideális kellemes sétákra,  Nordic Walkingozásra éppúgy mint futóknak, kerékpárosoknak és golfozóknak

 „Ajurvéda – jobban, mint Indiában!”
„Az ajurvéda teljes spektrumának megismerésére Európában nincs sok lehetőség. Ezért egyre több európai utazik Indiába ajurvéda kúrára. A hosszú repülőút, a magas páratartalom és hőmérséklet, a kezelések helyszínén kívüli meglehetősen szerény környezet, mindez azt az ötletet sugallta, hogy az ajurvéda összes alkotóelemét beépítsük szállodánk kínálatába. Ennek megvalósítása az előző évben Dr. Gopakumar látogatásával kezdődött. Célunk a teljeskörű, professzionális ajurvéda gyógyászati rendszer kínálata, akárcsak Indiában, amely többórás repülőút nélkül és kiváló minőségű szállodaszolgáltatásokkal egybekötve könnyen elérhető.” – vallja Erwin Paierl, a Thermenhof Paierl szálloda tulajdonosa. Megfogalmazása szerint mindezek által a Thermenhof vendégei jobbnak érzékelik az ajurvéda teljes kínálatát, mintha Indiában próbálták volna ki. Az ajurvédikus gyógyászat két neves szakértője Dr. Gopakumar és kolléganője Jyothy Balachandran ayurveda gyógyító asszony kimagasló tudásukkal ebben az évben 6 hónapon keresztül a szálloda vendégei rendelkezésére álltak és a jövőben is újra és újra visszatérnek a szállodába. Ezenkívül az év 365 napján a szálloda tíztagú ajurvéda csapata a szálloda vendégeit az ajurvéda „gyógyművészetének“ élményében részesítik.

Az ajurvéda lényege
Az 5000 éves „életről való tudás” tana szerint minden, ami a világon létezik a pancha maha bhoothas-nak nevezett 5 őselem kombinációja. (Föld, Víz, Tűz, Levegő és Éter). Az emberi test különböző módon szintén ebből az öt elemből tevődik össze, mely által szervezetünk minden sejtje magában hordozza az élet összes tulajdonságát. Az ember és annak külső környezete közötti egyetlen különbség a CHAITHANYA kifejezésben rejlik, amelynek jelentése tudatosság, életszikra, szellemiség vagy lélek. Ezek az elemek TRIDOSHAS-okként, a vatha, pitha és kapha alapenergiákként  jelennek meg testünkben. A pancha maha bhootha-k és a tridoshas-ok szemmel nem láthatók, de ugyanakkor fizikális szerkezetük és fiziológiai funkciójuk alapján felismerhetők testünkben. Az ajurvéda elősegíti a jó közérzetet és minden szinten, úgy fizikai, mentális, mint szociális szinten is hozzájárul az egészséges, boldog és békés életvitelhez. Ezen kívül az ajurvéda gyógyászati rendszer az egészségmegőrzést tartja szem előtt, az ember saját felelősségét egészségének megőrzése érdekében, hiszen sokkal könnyebb a megelőzés, mint a már kialakult probléma kezelése. Mindenekelőtt a pszichoszomatikus eredetű betegségek kezelésében (amelyek az ajurvédikus gyógyászatban a lelki hogylét kifejezései), de a krónikus problémák esetében is jelentős siker érhető el.

További információk:
www.thermenhof.at

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest