… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Édes élvezetek napja

Édes élvezetek napja

New Yorkban és Párizsban már népszerű, idén pedig Magyarországra is megérkezik ennek a mennyei édességnek ünnepnapja a Macaron nap, méghozzá ingyenes kóstolókkal! Ismerd meg Pierre Hermé, a leghíresebb macaron cukrász csodálatos süteményvilágát!

De mi is az a macaron?
Ez az édesség egy olasz eredetű desszert, ám nagyon népszerű Franciaországban is. Édes-habcsók alapú, legtöbbször tojásfehérjéből, porcukorból, mandulaporból, és őrölt mandulából készül, és persze valamilyen feltűnő csini-vili színező anyagból. Általában vajkrémmel, vagy lekvárral töltik meg. Számos ízesítésben kapható, történelme egészen a 14-15. századra nyúlik vissza, állítólag Catherine de Medici szakácsa mutatta be 1547-ben. Házilag sajnos nagyon nehéz elkészíteni, rendkívül időigényes, és valódi szakértelmet követel. Magyarországon csupán néhány cukrászda árusítja.

Pierre Hermé, a macaron készítés mestere
Pierre Hermé párizsi cukrászt, a francia Vogue magazin csak úgy emlegeti, mint a Sütemények Picassóját, üzletébe belépve, mintha az édességek mennyországába kerülnénk. Ízei meghökkentőek, a csokoládépudinghoz pl. banán és avokádó kombinációjából készít szószt. A cukrász mesterien elkészített macaronjairól lett híres, és azóta is ő ennek a süteménynek a királya. Legkapósabb az Ispahan nevű macaronja, ami rózsából, licsifa növényéből, és málnából készül. Persze a híres cukrász más desszertekben is jeleskedik, csokoládé tortája pl. bekerült az Observer „A világ 50 legjobb ételei” című listájába, és Hermé volt a legfiatalabb, aki elnyerte az év francia cukrásza címet.

Macaron nap Magyarországon!
Ha van Valentin nap, meg Anyák napja, miért ne lehetne egy nap, ami egy édességé? 2012. március 20-án rendezik meg itthon is a Macaron napot, a helyszín egyelőre még kérdéses, az azonban biztos, hogy olyan cukrászdák csatlakoztak az eseményhez, mint az elegáns Villa Bagatelle, az Esztergomi Fűszerbolt, vagy a Zazzi Cukrászda. 20-án a programok között lesz az ingyenes macaron kostoló, a macaron vásár, részt vehetsz a macaron versenyen profi és amatőr kategóriában értékes nyereményekért. Az eseményen pedig jelen lesz Boutiq Bar is, a macaronhoz finom koktélokat kevernek majd, és persze számos gyermek program várja majd a kisebbeket is.

A rendezvényről infó:
http://macaronnap.hu/

Hozzászólások

Pin It on Pinterest